eTasku & Tikon (Ascii -siirtotiedosto)

1. Yleiset huomiot

2. Hakemistoasetus Tikoniin

3. Seurantakohteiden asettaminen

4. Tilikartan lataaminen Tikonista eTaskuun

5. Aineiston vienti Tikoniin

1. Yleiset huomiot

• Kun olet käsitellyt yrityksen tositteet eTaskussa, sinun on mahdollista ladata vientitiedosto, josta Tikon pystyy lukemaan tiliöintitiedot.

• Selitekenttään Tikon tuo Ostopaikan, lisätiedot sekä kuittikohtaisen ID:n

• Tositteen kuvat eivät siirry mukana, vaan ne säilyvät eTaskun arkistossa vähintään 6 vuoden ajan, vaikka yritys lopettaa eTaskun käytön. Arkistoinnista ei veloiteta

• Suosittelemme luomaan eTaskua varten oman tositelajin Tikoniin

• Seurantakohteista vain kustannuspaikat ja projektit siirtyvät. Tästä lisää tietoa artikkelissa

2. Hakemistoasetus Tikoniin

eTaskusta ladatun aineiston sisäänluku helpottuu, kun luot Tikoniin hakemistoasetuksen. Videolla näytämme kuinka se tapahtuu.

3. Seurantakohteiden asettaminen

• Voit luoda eTaskussa asiakkaalle seurantakohteita valitsemalla Asiakasasetukset Dimensiot

• HUOM! Jotta seurantakohteiden siirto onnistuu, tulee kirjoitusasu olla Kustannuspaikka & Projekti eli EI monikossa (KustannuspaikaT & ProjektiT)

• Dimensioryhmän sisälle seurantakohteet voitte nimetä haluamallaan tavalla.
    Esim. ‘’Työmaa X’'

4. Tilikartan lataaminen Tikonista eTaskuun

• eTaskuun kannattaa tuoda tilikartta, jotta tiliöinnit täsmäävät Tikonissa olevan tilikartan kanssa

• Tilikartan saat ladattua eTaskuun siirtymällä Asiakasasetukset → Tilit

• Kun tilikartta on lisätty onnistuneesti, muista asettaa se yritykselle käyttöön. Tämä tapahtuu Muuta -napista. Valitse tämän jälkeen Aseta

5. Aineiston vienti Tikoniin

• Kun tositteet ovat käsitelty (𝙏 ✔️), valitse TIKON ASCII

• Vastatiliksi voit valita haluamasi tilin tai käyttää tiliöintikohtaisia vastatilejä. Lisää tiliöintikohtaisista vastatileistä löydät täältä

• Voit antaa tositteille haluamasi tositelajin

• Tositteiden numerointi alkaa numerosta 1, voit myös muokata tätä itse

• Jos haluat ladata tositteiden kuvat yksittäisinä PDF-tiedostoina, niin valitse Luo zip-tiedosto tositteista

• Vientitiedosto latautuu useimmiten Ladatut tiedostot -kansioon, jos selaimeen ei ole tehty muutoksia asetuksiin

Jos haluat viedä kaikki käsitellyt tositteet kerralla, valitse Vie kuukauden tapahtumat.

Voit myös halutessasi viedä vain tietyt tositteet siirtotiedostolla. Valitse tositteet lisäämällä raksi ruutuun tositteen vasemmalla puolella olevaan laatikkoon. Näin nappulaksi aktivoituu: Vie valitut.

• Valitse Tikonissa haluamasi yritys Kausi Tapahtumien nouto Tikon Windows kp:n ascii tiedostosta

• Valitse Selaa jolloin pääset hakemaan eTaskusta ladatun tiedoston

• Kun tiedosto on valittu, niin pääset tositteiden esikatselutilaan

• Valitse Ok Nouda Nouda

Oheisella videolla näytämme kuinka se tapahtuu: