eTasku & Monitor ERP G5

1. Yleiset huomiot

2. Asetukset Monitorissa

3. Tilikartan lataaminen eTaskuun

4. Seurantakohteiden asettaminen

5. Aineiston vienti Monitoriin

1. Yleiset huomiot

• Kun olet käsitellyt yrityksen tositteet ja matkalaskut eTaskussa, voit luoda vientitiedoston, josta Monitor pystyy lukemaan tiliöintitiedot

• Tositteiden kuvat eivät siirry vientitiedoston mukana, mutta säilyvät eTaskussa varmuuskopioituna vähintään 6 vuoden ajan. Arkistoinnista ei erikseen veloiteta

• eTaskussa voit luoda seurantakohteita ja käyttää näitä tiliöintien yhteydessä. Tästä lisää artikkelissa

• Huom! Tosite numeroituu automaattisesti Monitorissa ja kirjanpitoon siirtyy eTaskun tositeID erittely-kenttään

• Monitorin ALV-koodit voit määritellä eTaskussa käyttöön verokannoille

• eTaskusta siirrettävälle aineistolle tulee luoda oma ALV-saamistili ja käänteisille verokannoille oma ALV-vastatili, jotta Monitorissa alv:t kirjaantuvat oikein ja tiedot nousevat raporteille

• Suosittelemme luomaan eTaskua varten oman selvittelytilin, jota käytetään aineiston siirrossa vastatilinä

2. Asetukset Monitorissa

• Määrittele Monitorissa eTasku tiedostolle formaattimalli

• Luo Monitorin tilikarttaan eTaskulle oma ALV-saamistili ja käänteisille verokannoille oma ALV-vastatili, jolloin Monitorin päässä tiliöintien alv:t kirjaantuvat oikein ja tiedot nousevat raporteille

• ALV-saamistili → 17639 Arvonlisäverosaamiset eTasku

• Käänteiset verokannoille vastatili → 176391 Arvonlisäverosaamiset, eTasku

Alla esimerkki Monitoriin käänteiselle verokannalle luodusta ALV-vastatilistä ja sen asetuksista

3. Tilikartan lataaminen eTaskuun

• Suosittelemme lataamaan eTaskuun asiakkaan tilikartan, jotta tiliöinnit täsmäävät Monitorissa olevan tilikartan kanssa

• Monitorista saat ladattua tilikartan Exceliin valitsemalla Vie exceliin (raakatiedot)

• Excel -tiedosto tulee muokata ao. kuvan näköiseksi. Muut tiedot tulee poistaa, jonka jälkeen tallenna tiedosto CSV-muotoisena

• Mikäli muokkaaminen ei onnistu, voit lähettää tiedoston asiakaspalveluumme osoitteeseen asiakaspalvelu@etasku.fi ja autamme lisäyksen kanssa. Liitäthän tässä tapauksessa viestille tiedon yrityksen nimestä, jolle tilikartta kuuluu

• Tilikartan saat ladattua eTaskuun siirtymällä Asiakasasetukset → Tilit

• Kun tilikartta on lisätty onnistuneesti, muista asettaa se yritykselle käyttöön. Tämä tapahtuu Muuta -napista. Valitse tämän jälkeen Aseta

Huom! Suosittelemme myös luomaan eTaskulle oman selvittelytilin, jota käytetään aineiston siirrossa vastatilinä.

Lisää myös eTaskulle luotu selvittelytili Monitoriin asiakkaan tilikarttaan, mikäli loit eTaskuun tilin tilikartan tuonnin jälkeen.

4. Seurantakohteiden asettaminen

• Voit luoda eTaskussa asiakkaalle seurantakohteita. Valitse: Asiakasasetukset Dimensiot

• Dimensioryhmien järjestysnumero tulee olla sama kuin Monitorissa

5. Aineiston vienti Monitoriin

• Kun aineistot ovat käsitelty (𝙏 ✔️), valitse MONITOR ERP CSV

• Vastatiliksi voit valita haluamasi tilin tai käyttää tiliöintikohtaisia vastatilejä. Lisää tiliöintikohtaisista vastatileistä löydät täältä

• Voit halutessasi asettaa tositenumerosarjan, jota Monitor käyttää tositteen kirjaamiseen. Tositenumerosarjan voi valita myös Monitorin tositetuonnissa

• Aseta päivämäärä tositteille

• Syötä ALV-saamistiliksi 17639 (Arvonlisäverosaamiset, eTasku), jotta tiliöinnit tulee valmiiksi netotettuna

• Määritä käänteinen alv-tili, mikäli tiliöinnissä olet käyttänyt käänteisiä verokantoja

• Voit ladata tositteista kuvat erillisenä tiedostona valitsemalla Luo zip-tiedosto tositteista

• Vientitiedosto latautuu useimmiten Ladatut tiedostot -kansioon, jos selaimeen ei ole tehty muutoksia asetuksiin

Jos haluat viedä kaikki käsitellyt tositteet kerralla, valitse Vie kuukauden tapahtumat.

Voit myös halutessasi viedä vain tietyt tositteet vientitiedostolla. Valitse tositteet lisäämällä raksi ruutuun tositteen vasemmalla puolella olevaan laatikkoon. Näin nappulaksi aktivoituu: Vie valitut.

Monitorissa

1. Määrittele tositenumerosarjaksi Palkka- ja matkalasku..., jos tositenumerosarjaa ei ole asetettu jo eTaskussa vientitiedostolle

2. Valitse formaattimalliksi eTasku

3. Hae tuontitiedostoksi eTaskusta latautunut tiedosto

4. Käynnistä tositetuonti

5. Tallenna