Kortti- ja tilitapahtumat maksutta eTaskuun

Nouda tapahtumakooste kirjanpitäjälle saataville, tarkista kuukauden tapahtumat ja aseta automaattimuistutus puuttuvista tositteista.

Petra Laisi avatar
Tekijä: Petra Laisi
Päivitetty yli viikko sitten

1. Mistä kyse?

• EU Parlamentin PSD2 direktiivin myötä eTaskuun on mahdollista noutaa asiakkaiden kortti- ja tilitiedot maksutta. Direktiivi määrää, että pankkien on asiakkaan suostumuksella tarjottava ulkopuolisille palveluntarjoajille pääsy asiakkaan tilitietoihin ja maksudataan avoimia rajapintoja pitkin

• Pankki ei voi veloittaa asiakasta PSD2-rajapintojen hyödyntämisestä

• Direktiivin piirissä ovat sekä yritys- että henkilöasiakkaiden tilit. Näin ominaisuus on mahdollinen myös Toiminimi-yrityksille

• Ominaisuus on eTaskun asiakkaille maksuton ja käytettävissä mobiilisovelluksen sekä verkkoportaalin kautta

2. Hyödyt pähkinänkuoressa

• Näe helposti kuukauden puuttuvat tositteet

• Automaattinen muistutus puuttuvasta aineistosta

• Tapahtumien nouto kaikista pankeista 4 kertaa päivässä

• Automaattiset täsmäytysehdotukset

• Yritys- ja henkilöasiakkaiden kortti- sekä tilitapahtumat

• Sähköinen tapahtumakooste

3. Ominaisuuden aktivointi ja hyödyntäminen

3.1. Pankkiyhteyden luonti

• Täsmäytys ominaisuuden pääset aktivoimaan käyttöön yrityksellesi eTaskun mobiilisovelluksesta ja/tai verkkoportaalista

• Valtuutus tehdään pankkitunnuksilla tunnistautuen

• Jos käytät yritystiliä niin varmistathan pankistasi, että sinulla on tarpeeksi laajat käyttöoikeudet yhteyden luomiseen

• Pankkiyhteyden voimassaoloaika määräytyy PSD2 direktiivistä, joka on valittavissa aikaväliltä 1 tunti - 3 kuukautta. Saat erillisen muistutuksen, kun voimassaoloaika on umpeutunut

• Yhteyden luonnin yhteydessä voit hakea tapahtumat esim. kuluvalta kuukaudelta tai takautuvasti tietyltä aikaväliltä

• Pankkiyhteyden luonnin jälkeen tiedot noudetaan automaattisesti eTaskuun 4 kertaa päivässä

Mobiilisovellus → Valikko → Täsmäytä tositteet tapahtumiin → Luo uusi yhteys

Verkkoportaali → Täsmäytä tilitapahtumiin → Yhdistä nyt

Mikäli yhteys on jo ensimmäisen kerran luotu johonkin pankkiin ja haluat aktivoida yhteyden uudelleen käyttöön tai muuhun pankkiin, niin pääset yhteyden luomaan:

Verkkoportaali → Täsmäytä tilitapahtumiin → Muokkaa → Luo uusi yhteys

3.1.1. Pankkiyhteyden katkaiseminen ja poistaminen

Yrityksenne käyttäjä, joka on aiemmin luonut pankkiyhteyden, voi nyt myös tarvittaessa katkaista sen itse joko mobiilisovelluksen ja/tai verkkoportaalin kautta. Yhteyden katkaisemisen jälkeen automaattinen tapahtumien haku ei enää toimi, ellei käyttäjä avaa yhteyttä uudelleen. Verkkoportaalin kautta käyttäjä voi poistaa aiemmin luodun yhteyden, mikäli yhteys on alle 3kk sitten avattu. Yhteyden poistamisen yhteydessä poistuu aiemmin pankista tuodut tapahtumat. Jos yhteyden luonnista on kulunut yli 3kk, saa yhteyden poistettua eTaskun asiakaspalvelun kautta.

Mobiilisovellus → Valikko → Asetukset → Katkaise

Verkkoportaali → Täsmäytä tilitapahtumiin → Pankkiyhteydet → Muokkaa → Poista

3.2. Tapahtumien täsmäytys mobiilisovelluksessa

Voit luoda pankkiyhteyden myös mobiilisovelluksen kautta. Mikäli olet luonut pankkiyhteyden jo verkkoportaalin kautta, tili- ja korttitapahtumat näkyvät automaattisesti mobiilisovelluksen kautta. Tämän jälkeen voit täsmäyttää tapahtumat joko tapahtumanippu- tai tapahtumakohtaisesti.

1. Avaa eTaskun mobiilisovellus ja valitse Valikko

2. Valitse Täsmäytä tositteet tapahtumiin

3. Klikkaa tapahtumanippua, jonka tapahtumat haluat täsmäyttää kuitteihin

4. eTasku näyttää aiemmin kuvaamistasi kuiteista parhaimman täsmäytysehdotuksen tai voit myös lisätä uuden tositteen, etsiä tositetta sekä piilottaa tapahtuman
    (ei tositetta, yksityisosto/-nosto, tosite puuttuu/hukassa) painamalla yksittäistä tapahtumaa

5. Täsmäytä kaikki tapahtumanipun tositteet valitsemalla Valitse kaikki ja painamalla Täsmäytä kaikki tai täsmäytä yksitellen klikkaamalla haluttua tapahtumaa ja painamalla Täsmäytä

6. Tämän jälkeen näet vahvistuksena täsmäytetyn kuitin tapahtumalle
    (voit tarvittaessa poistaa aiemmin vahvistamasi täsmäytyksen)

3.3. Tapahtumien täsmäytys verkkoportaalissa

Näet kuukausittaisen yhteenvedon pankista noudetuista tili- ja korttitapahtumista sekä puuttuvien tositteiden määrän. eTasku muodostaa taustalla automaattisesti täsmäytysehdotukset linkittäen näihin eTaskuun lisätyt tositteet pareiksi, jotka voit käydä vahvistamassa kirjanpitäjälle valmiiksi.

• Muokkaa -painikkeen takaa voit hallita käyttöoikeuksia ja tietojen näkyvyyttä muille työntekijöille sekä luoda uusia yhteyksiä muihin pankkeihin

• Tuo tapahtumia -painikkeen takaa voit tehdä tietojen tuonnin takautuvasti valitsemaltasi ajalta

Heräsikö kysyttävää mieleen?

Mikäli kysyttävää heräsi mieleen tai voisimme muuten olla avuksi, niin voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

asiakaspalvelu@etasku.fi