Korttihakemus

Tässä ohjeessa käymme kohta kohdalta läpi, kuinka aloitat kortin hakemisen eTaskusta, suoritat KYC prosessin ja tilaat kortit yritykselle.

Petra Laisi avatar
Tekijä: Petra Laisi
Päivitetty yli viikko sitten

1. Korttitilauksen aloitus eTaskun verkkoportaalista

Kortin tilaamisen pääsee aloittamaan yrityksen eTasku-pääkäyttäjä ja yrityksen nimenkirjoitusoikeuden omaava henkilö. Kirjaudu tietokoneella eTaskun verkkoportaaliin ja valitse Kortti-välilehti, josta pääset aloittamaan tilauksen tekemisen.

1.1. Yritys- ja käyttäjätiedot eTaskussa

Ennen korttitilauksen aloittamista, tarkista yritys- ja käyttäjätietojen ajantasaisuus (nimi, sähköposti ja puhelinnumero), löydät tiedot myös oikeasta reunasta. Käyttäjätietojen tarkistaminen on tärkeää, sillä käyttäjätiedot siirtyvät automaattisesti eTaskusta Myntille. Lisäksi kortin tilaaminen ja aktivoiminen edellyttää näitä tietoja.

• Tarkista, että omissa tiedoissasi etu- ja sukunimi sekä sähköpostiosoite ovat oikein ja käytössä olevia. Lisäksi puhelinnumero tulee olla asetettu +358401234567 tai 0401234567 muodossa (ilman välilyöntejä ja väliviivoja). Mikäli haluat vaihtaa käyttäjätunnuksenasi toimivan sähköpostiosoitteen, olethan suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme, sillä sen päivittäminen onnistuu ainoastaan meidän kauttamme.

Valikko → Omat tiedot

• Varmista, että yritystiedot ovat ajantasalla ja täydennä tarvittaessa (vaatii pääkäyttäjän oikeudet eTaskussa)

Valikko → Yritysasetukset → Yrityksen tiedot

• Mikäli yrityksessä on useammalla henkilöllä tunnukset eTaskuun, pääset tarkistamaan myös heidän käyttäjä- ja yhteystietonsa yritysasetuksien kautta

Valikko → Yritysasetukset → Käyttäjät

Jos huomaat tietoja, joita et pääse itse muuttamaan, niin ole yhteydessä asiakaspalveluumme lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@etasku.fi tai soittamalla numeroon 02 480 841 76. Asiakaspalveluumme voi olla yhteydessä myös suoraan mobiilisovelluksen tai verkkoportaalimme kautta.

1.2. Käynnistä tilausprosessi

Nyt kun yrityksesi tiedot ovat tarkistettu ja ajantasalla, voit aloittaa kortin tilausprosessin. Siirry verkkoportaalissa takaisin Kortti-välilehdelle aloittaaksesi tilauksen.

Kortti → Aloita tilaaminen → Aloita

2. Rekisteröityminen ja kirjautuminen Myntiin

Kun aloitat tilausprosessin, sinut kutsutaan sähköpostitse kirjautumaan kumppanimme ja korttitoimittajamme Myntin palveluun. Sähköpostista löytyvän linkin kautta pääset rekisteröitymään ja kirjautumaan Myntin web-sovellukseen.

Valitse rekisteröitymisen yhteydessä sinulle sopivin kieli ja jatka kohdasta “Rekisteröidy sähköpostilla”. Tämän jälkeen pääset aloittamaan asiakkaan tuntemistietojen täydentämisen Myntin web-sovelluksen kautta ja jatkamaan sitten kortin tilaamiseen.

2.1. Kirjautuminen Myntin web-sovellukseen

Olet nyt luonut itsellesi tunnukset ja onnistuneesti kirjautunut kortinmyöntäjän palveluun. Seuraavaksi aloitetaan itse hakemuksen tekeminen.

• Aloita kohdasta “Tunne asiakkaasi”, joka sisältää pakollisia kysymyksiä asiakassuhteen perustamiseksi

• Tämän jälkeen valitse “Lisää rahaa” tai “Hae luottoa”, josta pääset valitsemaan, että haluatko hakea luottoa vai käyttää kortteja siirtämällä etukäteen rahaa Mynt-tilillesi

• Yhdistä kirjanpitoon on jo entuudestaan valmis, koska käytössäsi on yli 20 integraatiota mitkä löydät eTaskusta eli tämän osalta ei tarvitse tehdä mitään

• Kun kaikki yllä olevat kohdat on suoritettu onnistuneesti, pääset heti tilaamaan kortteja!

Suosittelemme aloittamaan esimerkiksi virtuaalikorteilla, mikäli teet pääosin ostoksia verkkokaupoissa tai maksaminen Google Pay / Apple Pay:llä on sinulle mieluisaa. Virtuaalikortin saa käyttöön heti ja fyysisen kortin toimituksessa kestää noin 1-2 viikkoa.

2.2. Asiakkaan tunteminen (KYC)

Asiakkaan tunteminen (KYC, know your customer) on rahanpesulaissa asetettu rahanpesun ja terrorismin estämistoimenpiteisiin liittyvä velvoite. Se tarkoittaa rahoituslaitosten tai muiden toimijoiden velvollisuutta tunnistaa ja tuntea asiakkaansa sekä tämän toiminnan laatu ja laajuus.

Asiakkaan tuntemistiedot tulee täyttää sellaisen henkilön toimesta, jolla on nimenkirjoitusoikeus yrityksessä. Kun Mynt on käsitellyt täydentämäsi “Tunne asiakkaasi” -tiedot, tulet saamaan tästä viestin sähköpostitse. Seuraavaksi voit siirtyä kohtaan Lisää rahaa tai Hae luottoa.

• Vahvista, että sinulla on nimenkirjoitusoikeus yrityksessä tai valtuus tehdä se

• Mikäli sinulla ei ole oikeuksia, valitse “Kutsu jäsen, joka on”

• Mitkä ovat tarpeesi?

• Kuinka monta korttia arvelet yrityksesi tarvitsevan?

• Kuinka paljon arvioit kuluttavasi yhteensä kaikilla korteilla kuukaudessa?

• Mikä palvelumme ensisijainen tarkoitus?

• Täydennä yrityksen tosiasialliset edunsaajat (henkilötunnus)

• Mynt esitäydentää tietoja automaattisesti, mikäli onnistuvat löytämään ne valtion rekisteristä (PRH)

• Poliittisesti vaikutusvaltaiset henkilöt (PEP)

• Korkean riskin maat

• Lue ja hyväksy Myntin käyttöehdot sekä tietosuojakäytäntö

Mikäli hakemuksessa on täydennettävää, Myntin asiakaspalvelu on sinuun yhteydessä. Jos hakemuksesi hylätään, on Mynt myös tässä tapauksessa sinuun yhteydessä.

3. Korttihakemuksen tekeminen

Nyt olet jo pitkällä, aloitetaan siis korttihakemuksen teko!

3.1. Lisää rahaa

Mikäli haluat päästä aloittamaan korttien käyttö ilman luottoa, se onnistuu vaivattomasti. Voit vain lisätä rahaa Myntin sinulle myöntämälle tilille, jonka jälkeen pääset tekemään ostoksia kortilla lisäämäsi summan edestä ja voit koska tahansa lisätä lisää rahaa tilillesi kortin käyttöön.

Rahan siirto onnistuu valitsemalla ensin vasemmalta Tili ja sen jälkeen kuvakkeesta Lisää rahaa. Tämän jälkeen valitse Talletus IBAN-maksulla, joka on aivan tavallinen tilisiirto Myntin tilille. Kopio maksutiedot kätevästi painamalla Kopio -nappia ja siirrä ne pankkisi maksupohjaan. Maksun saajana toimii Mynt AB.

Maksuviite on aina yrityskohtainen ja onkin tärkeää varmista, että kaikki tiedot ovat oikein. Siirtämäsi raha on käytettävissä muutaman pankkipäivän kuluessa.

Kun rahat ovat siirtyneet, näet kohdasta Kaikki maksutapahtumat lisätyn summan. Lisätty raha näkyy tapahtumissa nimellä Transfer (Deposit).

3.2. Hae luottoa

Aloita seuraavaksi yrityskohtaisen luoton hakeminen. Voit tehdä sen myös myöhemmässä vaiheessa.

Tili → Luotto → Hae luottoa

Laskutukseksi voi valita verkkolaskun tai SEPA-suoraveloituksen. Laskutustapa valitaan luottohakemuksen yhteydessä, kohdassa Maksu.

Hakemus lähtee Myntille vielä tarkistettavaksi, ja kun hakemus on käsitelty hyväksytysti, tulet saamaan sähköpostin Myntiltä. Sähköposti sisältää luottosopimuksen ja suoraveloitusvaltuutuksen, jotka allekirjoitetaan sähköisesti pankkitunnuksilla. Pääset lukemaan ja allekirjoittamaan sopimuksen kohdasta Mene dokumenttiin.

Mikäli tekemäsi luottohakemus hylätään, tulet saamaan myös tässä tapauksesa sähköpostia Myntiltä.

Seuraavaksi on aika tilata kortit, johon löydät ohjeen myös täältä.