eTasku & EmCe (ostoreskontra)

Siirrä asiakkaiden käsitellyt matkalaskut EmCen ostoreskontraan XML-vientitiedoston avulla.

Petra Laisi avatar
Tekijä: Petra Laisi
Päivitetty yli viikko sitten

Ohjeen sisältö:

1. Yleiset huomiot
​2. Asetukset eTaskussa

3. Seurantakohteiden asettaminen

4. Esiasetukset EmCeen
​5. Aineiston vienti Emcen ostoreskontraan

1. Yleiset huomiot

• Kun olet käsitellyt yrityksen matkalaskut ja niiden liitteenä olevat tositteet eTaskussa sinun on mahdollista ladata vientitiedosto, josta EmCe pystyy lukemaan tiliöintitiedot ja liittämään kuvat tositteen tapahtumiin

• eTaskussa voit luoda seurantakohteita ja käyttää näitä tiliöinnissä. Tästä lisää artikkelissa

• EmCen ALV-koodit voit myös määritellä eTaskussa käyttöön verokannoille

• EmCessä tulee perustaa osoiteryhmä toimittajia varten, määritellä tositelaji ja palvelu, jolla ladattu aineisto luetaan ostoreskontraan

• EmCeen laskulle muodostuu kirjanpidon tosite ja laskun Liitteet/Muistio-sivulle tallentuu eTaskun matkalaskun PDF-tiedosto

2. Asetukset eTaskussa

• Yrityksen ja käyttäjien tilinumerot tulee olla syötetty eTaskuun. Tilinumeron syöttäminen eTaskuun tapahtuu seuraavalla tavalla

Asiakasasetukset → Pankkitiedot

• Maksajatietoihin tulee tilinumeron lisäksi syöttää Bank party ID eli maksatustunnus (useimmiten y-tunnus ilman väliviivaa ja tunnuksen eteen lisätään numero 0)

• Jos eTaskusta on tarkoitus tehdä tulorekisteri-ilmoitus, niin syötä käyttäjien henkilötunnus

3. Seurantakohteiden asettaminen

• Voit luoda eTaskussa asiakkaalle seurantakohteita valitsemalla
    Asiakasasetukset Dimensio

• Jotta seurantakohteet siirtyvät oikein, tulee ottaa huomioon seurantakohteen järjestysnumero. #0 tulee kohtaa 1. Kohde, #1 tulee kohtaan 2. Kohde jne.

4. Esiasetukset EmCeen

1. Perusta ostoreskontraan osoiteryhmä toimittajia varten

• Anna osoitteen tunnukselle kiinteä osa ja osoite tunnuksen pituus

• Valitse "kyllä" sisältää toimittajia ja oletusryhmä uusille toimittajille osioon

2. Tallenna ostoreskontran ohjaustiedoissa tositelaji, jolle tositteet muodostetaan

3. Perusta palvelu, jolla aineisto luetaan ostoreskontraan

5. Aineiston vienti EmCen ostoreskontraan

• Kun aineistot ovat käsitelty (𝙏✔️), valitse EMCE MATKALASKU XML

• Vastatiliksi voit valita haluamasi tilin tai käyttää tiliöintikohtaisia vastatilejä. Lisää tiliöintikohtaisista vastatileistä löydät täältä

• Mikäli sinulla on nettokirjausmenetelmä käytössä, aktivoi Nettovienti ja aseta ALV-saamistili

• Vientitiedosto latautuu useimmiten Ladatut tiedostot -kansioon, jos selaimeen ei ole tehty muutoksia asetuksiin

Jos haluat viedä kaikki käsitellyt aineistot kerralla, valitse Vie kuukauden tapahtumat tai valitse vain tietyt tositteet (raksi ruutuun tositteen edessä), jolloin laatikkoon muodostuu teksti; Vie valitut...

Aineiston luku EmCeen

• Valitse EmCe:ssä oikea yritys Ostoreskontra Siirrot Sähköisten laskujen siirto → Lue siirtoaineisto

• Valitse Palvelu ja tuplaklikkaamalla nuolesta, pääset hakemaan eTaskusta ladatun vientitiedoston sekä valitse osoitteettomat osioon "kyllä"

• Valitse Suorita, kun olet lisännyt siirtotiedoston

Lisättiin x laskua -ilmoitus saattaa jäädä EmCe-ohjelman taakse. Jos näin käy, niin vie kursori Tehtäväpalkissa EmCe-kuvakkeen päälle ja saat ilmoituksen näkyviin. Laskut palautuvat OR Sähköisten laskujen siirto -listalle.

Jos toimittaja on uusi, niin Tila-sarakkeessa on ilmoitus, että Toimittaja puuttuu. Jos toimittaja on osoitteistossa ja laskun tiedot muilta osin kunnossa, Tila-tietona on OK.

Valitse listalta tällainen lasku aktiiviseksi tuplaklikkaamalla ja mene Toimittaja-soluun.

Valitse näppäinyhdistelmä ctrl+enter, OS Osoite -välilehti aukeaa.

Jos Ryhmä-soluun ei tule oletuksena toimittajaryhmää, valitse se alasvetovalikosta.

Ohjelma tarjoaa seuraavan vapaan tunnuksen tästä osoiteryhmästä (Nimi-kentässä ei tässä vaiheessa näytetä toimittajan nimeä).

Valitse Tallenna ja sulje OS Osoite -välilehti. Toimittajan tunnus palautuu laskulle ja tallenna.

Valitse Tallenna. Tämän jälkeen listalla laskun Tila-sarakkeeseen päivittyy OK.

Tallenna kaikille laskuille toimittaja edellä kuvatulla tavalla. Kun kaikkien laskujen Tila on OK, niin valitse Tallenna laskut.

Valitse toimittajaryhmäksi edellä perustettu toimittajien osoiteryhmä ja valitse Kyllä-arvot kuvan mukaan ja Suorita.

OR Laskut -toiminto aukeaa ja tallennetut laskut näkyvät Loki-listalla.

Tallennuksessa laskulle muodostuu kirjanpidon tosite ja laskun Liitteet/Muistio-sivulle tallentuu eTaskun matkalaskun PDF-tiedosto.