Integratie Wordpress

Lees hoe je de Feedback Company plugin voor Wordpress kan installeren.

Feedback Company avatar
Geschreven door Feedback Company
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Installatie

Om de Feedback Company plugin voor WordPress te installeren is technische kennis van jouw WordPress thema nodig. Om te beginnen, download de laatste versie van de Feedback Company plugin voor WordPress: https://nl.wordpress.org/plugins/the-feedback-company/

Na het downloaden van het zip bestand, log in op je WordPress admin en gebruik het hoofdmenu om te navigeren naar "Plugins / Add New" en click op de "Upload Plugin" knop en selecteer het zip bestand dat je zojuist hebt gedownload.

Configuratie

Gebruik het hoofdmenu om te navigeren naar "Settings / Feedback Company" om het configuratie formulier te vinden. Vul het configuratie formulier van Feedback Company plugin in en plaats de widget in je webshop om de functionaliteit te gebruiken. Het configuratie formulier is verdeeld in de secties "Authentication settings", "WooCommerce Settings", "Merchant reviews widget", en "widgets preview". Hoe de widget geplaatst moet worden in jouw webshop is uitgelegd in de sectie "Widget placement".

Authenticatie Instellingen

WordPress Instellingen

Merchant reviews widget

Widgets preview

Deze sectie toont een voorbeeld van je widget. Wanneer je de instellingen van de widget veranderd zal er een voorbeeld worden getoond van de nieuwe versie.

Widget placement

Er zijn 2 manieren om de widget in je webshop te plaatsen, via de shortcode of via de widgets pagina van WordPress.

Om de shortcode te gebruiken, kopieer de shortcode in een tekst editor, zoals bij pagina's of posts. De shortcode toont de widget wanneer de pagina weergegeven wordt. De beschikbare shortcodes zijn:

• [feedback_company_merchant_review_widget]

Om de widgets te plaatsen via de widgets pagina van WordPress, gebruik je het hoofdmenu om te navigeren naar "Appearance / Widgets". Op deze pagina zie je de beschikbare widget velden gedefinieerd door jouw WordPress thema en een paneel met de Feedback Company widget. Sleep de Feedback Company widget in een widget veld om deze te tonen in jouw webshop.

Features

Uitnodigingen

Verzend automatisch review uitnodigingen via email naar jouw klanten gebaseerd na de aankoop in jouw webshop. Op deze manier verzamel je product en bedrijfsreviews.

Trust Widget

Toon de Trust widget van je verzamelde merchant reviews op je webshop. Zo kunnen de bezoekers de reviews zien op het Feedback Company platform.

Log

Onderaan de plugin wordt een log aangeboden. Hier kom je door op "Customer support settings" te klikken. Mocht er een issue bestaan binnen de communicatie tussen de plugin en je account bij Feedback Company is het mogelijk deze fouten in te zien. Het kan zijn dat een medewerker van Feedback Company vraagt om deze log te delen om inzicht te krijgen in het aangekaart issue.

Debug mode

De "Debug mode" dient altijd 'disabled' te zijn. Wanneer deze is 'enabled' worden alle calls gelogd die gedeeld worden met Feedback Company en wat de response is. Deze log wordt oneindig opgebouwd en opgeslagen in het lokale geheugen, totdat deze weer wordt 'disabled'. Het is daarom van belang om deze voor een korte tijd (bijvoorbeeld 24 uur) te laten draaien om eventuele problemen te vinden en deze modus weer te deactiveren. Het liefst in samenwerking met Feedback Company en/of webbouwer.

WPML en Polylang

WPML en Polylang zijn modules binnen WordPress. Je kunt hiermee eenvoudig een meertalige WordPress website maken. Je kiest zelf welke talen je wil gebruiken op je website. Bijvoorbeeld een Nederlandse en een Engelse versie. Voor een duidelijke handleiding verwijzen we je graag door naar het artikel over WMPL en Polylang.