Dokumenter
Digital underskrift af dokumenter

I denne artikel kan I læse mere om, hvordan I underskriver dokumenter digitalt med MitID i Grant Compass.

Ida Bjerring Mehl avatar
Skrevet af Ida Bjerring Mehl
Opdateret over en uge siden

Send dokumenter til digital underskrift

Med digital underskrift kan bestyrelsen underskrive uploadede dokumenter digitalt med MitID. Det gøres under "Dokumenter" i venstremenuen.

OBS! Det kræver en særlig brugerrettighed, at sende dokumenter til digital underskrift. Det er typisk administrator eller formanden, der har denne rettighed.

Tryk på de tre prikker til højre i listevisningen ud for det dokument, der skal sendes til underskrift. Vælg herefter, hvem der skal underskrive dokumentet.

Vær opmærksom på, at brugere der ikke logger ind med MitID eller ikke har adgang til dokumentområdet, ikke kan ikke underskrive dokumenter og vil heller ikke fremgå på listen.

Tryk herefter på "Send dokumenter til underskrift".

De udvalgte brugere modtager herefter en email med besked herom. Brugerne skal logge ind for at underskrive.

Som administrator kan man følge med i, hvor mange der har underskrevet. Det gør man ved enten at at klikke på de tre prikker og "Status på underskrift" eller under fanen "Underskrifter".

Det er også muligt at sende påmindelser til underskriver.

Når alle har underskrevet dokumenterne, modtager administrator en email. OBS! Det er først når alle har underskrevet, at underskrifterne vil vises på dokumentet, som det ses nedenfor.

Underskriv dokumenter

Hvis du selv skal underskrive dokumenter, vil der være en orange notifikation på "Dokumenter" i venstremenuen og på fanen "Underskrifter".

Klik på det dokument, du skal underskrive. I bunden af dokumentet er der en orange knap til digital underskrift. Når du trykker på knappen i bunden, omdirigeres du til MitID, hvor du endeligt underskriver.

Langt de fleste vil skulle benytte deres personlige MitID.

Når du har underskrevet et dokument, vil dokument ligge under "Dine underskrevne dokumenter".

Brugerrettigheder

For at kunne sende dokumenter til underskrift skal man have brugerrettigheden "Kan tilføje og fjerne, samt sende dokumenter til underskrift". Brugerrettigheder redigeres under "Indstillinger" i venstremenuen under fanen "Brugere".

Vi har udvalgt følgende artikler, som kunne være relevante i dit videre arbejde: