Oversigt over konti og depoter

I denne artikel introduceres du til, at tilgår konti og depoter med en forvaltningsløsning hos Forvaltningsinstituttet og Grant Compass.

Ida Bjerring Mehl avatar
Skrevet af Ida Bjerring Mehl
Opdateret over en uge siden

Som forvaltningskunde ved Forvaltningsinstituttet har du altid adgang til det komplette overblik over fondens investeringsportefølje, konti og udviklinger i formue. Du finder overblikket under punktet "Økonomi" i venstremenuen.

Data om fondens konti og depoter opdateres dagligt af Forvaltningsinstituttet og Grant Compass.

Samlet oversigt

Under fanen "Oversigt" kan du skabe hurtigt overblik over fondens samlede formue samt formuens udvikling inden for det indeværende år.

Værdien af den samlede formue er udgjort af det samlede beløb af fondens frie og bundne midler.

Bundne midler

De bundne midler - også kaldet kapitalen - udgør fondens stiftelsesformue. Beløbet på denne konto investeres jf. gældende lovgivning, og må som udgangspunkt ikke røres eller bruges til uddelinger.

Frie midler

De frie midler er pengene, som fonden har til rådighed til uddelinger, regninger, honorarer m.m. Pengene på denne konto kommer fra udbytter og renter fra den investerede bundne formue i depotet.

Oversigten giver dig også indblik i formuens udvikling inden for det indeværende år. Her er der både tale om udbytter samt udviklinger i den investerede formue.

Investering

Under fanen "Investering" kan du skabe overblik over den samlede markedsværdi på fondens investerede formue og porteføljens sammensætning samt se informationer om fondens valgte risikoprofil og fordeling mellem aktier, obligationer m.v.

Under portefølje kan du se alle fondens værdipapier, handler og udbytter. Her kan du også få mere detaljeret indblik i sammensætningen af de forskellige investeringskategorier og de enkelte investeringers markedsværdier.

Klik på "Læs mere" på den enkelte investering for yderligere information om værdipapirernes sammensætning, ISIN-koder, afkast og omkostninger.

• "ISIN" er en forkortelse af International Securities Identification Number, som benyttes til at identificere investeringens værdipapirer.

• Investeringskategorien forklarer typen af aktier og obligationer, herunder om der er tale om kredit obligationer, sikre obligationer, aktier m.m.

Konti - frie og bundne midler

Under fanen "Konti" kan du se fondens frie og bundne midler. Klik på den specifikke konto for at se alle kontobevægelser. Som med alle andre data på fondens økonomi, opdateres data om konti én gang dagligt af Forvaltningsinstituttet og Grant Compass.

Betalinger

Som forvaltningskunde ved Forvaltningsinstituttet, kan du administrere legatudbetalinger, regninger og udlæg direkte på platformen under fanen "Betalinger".

Vi har udvalgt følgende artikler, som kunne være relevante for dit videre arbejde: