Vanliga frågor
Hjälpkö - hur fungerar den?

Har eleverna hittat funktionen att 'be om hjälp' innan dig?

Daniel Hagstedt avatar
Skrivet av Daniel Hagstedt
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Har det dykt upp en liten röd siffra bredvid personen uppe i högra hörnet?
En elev behöver hjälp! (ja, eleverna kan till och med påkalla din uppmärksamhet via Magma!).

När eleverna räknar på en uppgift och behöver hjälp så hittar de ett frågetecken uppe i det högra hörnet. Eleverna får då möjlighet att ställa sig i kö för hjälp på denna uppgift. De trycker på frågetecknet och sedan på knappen: Jag behöver hjälp.

Du som lärare kan klicka på figuren vid den rosa siffran och får då upp de elever som önskar hjälp, listade i turordning. Den som bad först återfinns högst upp. Trycker du på Visa så hamnar du på uppgiften som eleven behöver hjälp med (smidigt om ni t.ex. inte befinner er på samma plats.). Har eleven redan försökt göra en uträkning och lämnat in ett svar så ser du det också.

Efter att du hjälpt eleven, bockar du i din lilla ruta till vänster om elevens namn och turen går vidare till nästa elev.