Vanliga frågor
Går det att använda Magma på dator utan touch?

Har er klass Chromebooks eller annan hårdvara utan touch och vill använda Magma?

Daniel Hagstedt avatar
Skrivet av Daniel Hagstedt
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Inga problem, det går att använda Magma på vilken dator som helst. Om du väljer att använda Magma på webben så rekommenderar vi att du använder tjänsten i webbläsaren Chrome.

Här kan elever och lärare logga in på webben: https://app.matteappen.se/signin

Det finns en funktion som förenklar för eleverna att skriva på ritytan. Tryck på Tangentbordet i verktygslådan uppe till höger. Ritytan blir då mer likt ett kalkylark och i nederkant syns en knappsats för att infoga siffror och symboler. Det går också bra att använda datorns egna tangentbord. Dessutom kan man kombinera och använda pennan och geometriska figurer tillsammans med de infogade siffrorna.

Tips!

För att göra likhetsstrecket, stryka över en siffra eller infoga minnessiffra så finns nedan tangenter till hjälp:

För att skriva exponenter finns även två knappar för just detta. En knapp för valfri bas och exponenten 2 och en knapp för valfri bas och exponent: