I Matteappen tillhör varje elevkonto en klass precis som att de flesta elever går i en klass i verkligheten. Att organisera eleverna i en eller flera klasser gör det smidigt för dig att kunna dela ut övningar till hela klassen på en gång.

I Matteappen finns även funktionen Grupper, vilket gör det väldigt smidigt när du som lärare har behov av att dela ut övningar till mindre grupper av elever. Det kan exempelvis vara en grupp av elever som behöver arbeta lite extra med något område eller en annan grupp elever som behöver utmanas.

Så här skapar du en grupp

• Gå till fliken Elever

• Klicka på Ny grupp upp till höger

• Välj ett namn på gruppen och tryck Spara

• Klicka på knappen Välj elever

• Markera de elever du vill ska ingå i gruppen och tryck på Spara

1.

2.

Det finns också möjlighet att dela grupper med andra lärare, precis som när du delar en hel klass. Gå då in i gruppen du skapat och tryck på knappen Dela grupp.

Om du behöver hjälp att komma igång med klasser eller grupper är det bara höra av dig i chatten!