Vanliga frågor
Skapa grupper av elever i Magma

Lär dig mer om hur du kan skapa mindre grupper av elever och hur en grupp skiljer sig från en klass.

Ella avatar
Skrivet av Ella
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I Magma tillhör varje elevkonto en klass precis som att de flesta elever går i en klass i verkligheten. Att organisera eleverna i en eller flera klasser gör det smidigt för dig att kunna dela ut övningar till hela klassen på en gång.

I Magma finns även funktionen Grupper, vilket gör det väldigt smidigt när du som lärare har behov av att dela ut övningar till mindre grupper av elever. Det kan exempelvis vara en grupp av elever som behöver arbeta lite extra med något område eller en annan grupp elever som behöver utmanas.

Så här skapar du en grupp

• Gå till fliken Elever, välj din klass och gå till Grupper.

• Klicka på Ny grupp + uppe i det högra hörnet, eller mitt på skärmen om det är din första grupp.

• Välj ett namn på gruppen och tryck Spara.

• För att lägga till elever, klicka på Gruppen och sedan på knappen Lägg till elev.

• Markera de elever du vill ska ingå i gruppen och tryck på Spara.

1.

2.

Om du delar klassen som gruppen tillhör med en annan lärare, så har ni båda automatiskt tillgång till alla grupper som skapas inom klassen.

• För att hitta dina grupper när du ska dela ut en övning, klicka på nedåtpilen till höger om klassen som gruppen tillhör.

Om du behöver hjälp att komma igång med klasser eller grupper är det bara höra av dig i chatten!😄