Skapa elevkonto

Så här skapar du eller dina elever ett elevkonto.

Ludvig avatar
Skrivet av Ludvig
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Elevkonto kan skapas på tre sätt:

• Läraren skapar elevkonto manuellt, antingen på webben eller på iPad.

• Läraren mailar en klasslista till oss så lägger vi till eleverna inom 24h. Skicka en lista innehållande elevernas för- och efternamn, användarnamn (t.ex. skolmailen eller skolinlogg) och klasskoden till klasslista@matteappen.se så fixar vi det åt dig.

• Eleven skapar själv konto med hjälp av klasskoden, antingen i appen på iPad eller Chromebook eller på webben: https://app.matteappen.se/signin

Oavsett hur elevkontot skapas efterfrågas följande information.

• Förnamn

• Efternamn

• Användarnamn

• Lösenord - måste vara 6 tecken

• Klasskod - 6-siffrig kod för en klass som genereras när läraren skapat klassen.

Notera att en lärare måste alltså först ha skapat en klass innan eleverna kan läggas till.

Väljer läraren att manuellt lägga till eleverna, så ska eleverna inte själva skapa något konto. Istället är det bara för eleverna att logga in med det användarnamn och lösenorden läraren ger dem.

Är eleverna i åk 5 och uppåt är vårt tips att läraren vid den första lektionen med Magma skapar en klass och sedan skriver upp klasskoden på tavlan. Sen får eleverna själva skapa konton och fylla i klasskoden. När klasskoden fyllts i läggs eleven automatiskt till i lärarens klass.

Viktigt gällande elevkonton!

En elev kan bara tillhöra en klass och behöver alltså bara genomgå skapa-konto-processen en enda gång. Det är viktigt att eleven INTE skapar flera konton. Är det något problem med användarnamn eller lösen så är det mycket bättre att höra av sig till oss i chatten och få hjälp, än att skapa ett nytt konto till eleven.