Oavsett om du skrivit fel namn på klassen, vill byta namn till följd av ett nytt läsår eller vill ändra namn av någon annan anledning är det enkelt gjort. Du behöver inte oroa dig för att något förändras för eleverna eller att dina grupper påverkas.

Följande steg visar hur du går tillväga. Notera att följande bilder är från webben så om du arbetar på iPad kan det skilja sig något i design men är i stora drag är gör du på samma sätt.

1. Logga in med ditt lärarkonto på https://app.matteappen.se/signin

2. Klicka på fliken Elever och klicka på den klass du vill ändra namn på

3. Klicka på kugghjulet högst upp i högra hörnet och välj Ändra klassens namn

4. Skriv in klassens nya namn och tryck på Spara.

Voila, du har nu bytt klassens namn!