Vanliga frågor
Ändra namn på klass

Efter ett läsår är det möjligt att du behöver ändra namn på en klass. Det kan du enkelt fixa.

Ella avatar
Skrivet av Ella
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Oavsett om du skrivit fel namn på klassen, vill byta namn till följd av ett nytt läsår eller vill ändra namn av någon annan anledning är det enkelt gjort. Du behöver inte oroa dig för att något förändras för eleverna eller att dina grupper påverkas.

Följande steg visar hur du går tillväga. Notera att följande bilder är från webben så om du arbetar på iPad kan det skilja sig något i design men är i stora drag är gör du på samma sätt.

1. Logga in på ditt lärarkonto här.

2. Välj den klass du vill ändra namn på och gå till fliken Elever.

3. Gå till Inställningar.

4. Klicka på Redigera till höger om klassens namn.

5. Skriv in klassens nya namn och tryck på Spara.

Voila, du har nu bytt klassens namn!