Vanliga frågor
Kategorisera dina övningar

Håll koll och skapa struktur bland dina skapade övningar genom att dela upp dem i olika kategorier/mappar.

Julia avatar
Skrivet av Julia
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Att kunna kategorisera dina skapade övningar kan vara bra av många anledningar. Tanken med kategorierna är att de ska fungera som mappar, då du med hjälp av filtreringen kan välja att visa övningar i en viss kategori.

Med hjälp av kategorierna blir det enklare att hålla reda på t.ex. vilka övningar som täcker vilka områden, för vilken årskurs övningen är tänkt eller om övningen är en läxa. Det är även bra att kategorisera dina övningar om du vill återanvända dem i framtiden till nya klasser📁✅

Såhär gör du!

1. När din övning är skapad trycker du på de tre prickarna till höger om övningens namn och väljer sedan Ändra kategori.

2. I nästa steg väljer du en befintlig kategori, eller skapar en ny. Du behöver bara skapa kategorierna en gång, sedan kommer de ligga som valbara alternativ för alla dina övningar.

För att skapa en ny kategori klickar du på Redigera. Du kan här också redigera dina befintliga kategorier och även radera kategorier du inte vill ha kvar.

Klicka på en kategori för att kategorisera övningen och klicka därefter på Spara. Du kommer sedan se kategorin du valt längst ute till höger på övningen.

3. Nu kan du med hjälp av Filtreringen, som du hittar ovanför dina övningar, filtrera efter dina egna kategorier. Läs mer om hur filtreringen fungerar här.