Vanliga frågor
Resultatmatrisen - såhär överblickar du elevernas resultat

Tack vare den automatiska rättningen så kan du som lärare enkelt överskåda elevernas svar på varje uppgift i en övning.

Julia avatar
Skrivet av Julia
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

När eleverna har börjat räkna på en övning som du delat ut till dem, kan du via Resultatmatrisen följa hur det går för klassen. Resultatmatrisen uppdateras även i realtid. Det gör att du enkelt kan upptäcka och adressera kunskapsluckor direkt när de uppstår. Såhär gör du!

1. Klicka var som helst på den vita ytan på den övning du vill titta på.

2. Här kommer du se en matris som är helt eller delvis ifylld (beroende på hur långt eleverna hunnit räkna). Matrisen uppdateras i realtid.

Grönt = Rätt på första försöket
Gult = Två försök eller mer för att nå rätt svar

Rött = Fel svar

Öga = Eleven har tittat i facit

Siffra = Hur många gånger eleven lämnat in ett svar

• Den här vyn ger en tydlig överblick över vilka elever som haft lätt för momenten i övningen (t.ex. Maja) och därför eventuellt behöver utmanas.

• Du kan också se om någon elev haft det kämpigare (t.ex. Olivia) och behöver öva mer på momentet.

• Genom att tittat på resultatet för en specifik uppgift, kan du kan även identifiera kunskapsluckor för hela klassen. I exemplet ser vi att det är t.ex. uppgift 4 nästan alla elever i klassen haft svårt för.

3. Klickar du sedan på ett uppgiftsnummer i matrisen så kan du se alla elevers uträkningar på just den uppgiften. Om du klickar på en ruta till höger om en elevs namn ser du den elevens uträkning och svar på just den uppgiften.

4. Om du klickar på en elevs namn i matrisen kommer du kunna se alla uträkningar och svar som just den specifika eleven har lämnat in.

5. Du kan också anonymisera elevernas namn och dölja resultatet, t.ex. om du vill gå igenom övningen med eleverna i klassrummet. För att dölja elevernas namn klickar du på hatten och glasögonen uppe till höger och för att dölja resultatet klickar du på den ibockade cirkeln. Du kan självklart välja att anonymisera eleverna och dölja resultatet på samma gång också.

Du kan också kika på detta videoklippet för att lära dig mer om hur du använder Resultatmatrisen, klicka här.