I Matteappen kan man få uppgifter upplästa på svenska, men det finns även möjlighet att få uppläsning på ett flertal andra språk.
Uppläsningsfuktionen finns både i appen och på elevwebben.

Så här slår man på uppläsningsfunktionen:

Elevwebben:

1. Eleven kan i inloggat läge se en flik till vänster under sitt namn, den heter Konto.

2. När du trycker på Konto ser det ut såhär:

3. För att slå på uppläsning trycker de på knappen så att den flyttas till höger. Då slås uppläsningen på.

Så här slår man på uppläsningsfunktionen i appen:

1. Tryck på ditt namn nere till höger på skärmen

2. Tryck sedan på knappet bredvid högtalarsymbolen så den blir orange.

För att använda uppläsningsfunktionen:

Inne i en övning så trycker eleverna på högtalarsymbolen vid uppgiftstexten för att den ska läsas upp.

Klart! 😄

Om eleverna vill få uppgiftstexten översatt till andra språk än svenska kan du kolla i den här guiden. Vissa av dessa språk översätter även talsyntesen.