Vanliga frågor
Nåla fast och lyft upp elevernas uträkningar

En bra funktion i Resultatmatrisen som gör att du kan lyfta upp ett par uträkningar på din skärm för att underlätta diskussion i helklass.

Julia avatar
Skrivet av Julia
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Om du vill låta eleverna ta del av varandras uträkningar för att diskutera metodval och strategier i helklass så kan du enkelt att koppla upp din dator på storbildsskärm i klassrummet. Gå sedan in i Resultatmatrisen där ni kan titta på alla uträkningar som gjorts.

Om man vill lyfta upp ett par uträkningar som är extra intressanta kan man nåla fast dem. Det gör du genom att trycka på den lilla nålen som du hittar på varje uträkning, och sedan trycker du på motsvarande nål som du hittar i högst upp. Du kan också anonymisera elevernas lösningar och gömma facit genom att klicka på hatten och glasöginen uppe till höger, du kan alltså dölja både namn och facit.

Klicka sedan på nålen uppe till höger. Då ser du dina fastnålade uträkningar i en egen vy.

Du kan också välja att anonymisera lösningarna redan innan du klickar dig in i övningen. Klicka då på hatten och glasögonen här.

Vill du få inspiration och tips på arbetssätt som möjliggörs just tack vare dessa funktioner i Magma? Titta på det här webinariet.