Om du vill låta eleverna ta del av varandras uträkningar för att diskutera metodval och strategier i helklass så kan du enkelt att koppla upp din dator på storbildsskärm i klassrummet. Gå sedan in i Resultatmatrisen där ni kan titta på alla uträkningar som gjorts.

Om man vill lyfta upp ett par uträkningar som är extra intressanta kan man nåla fast dem. Det gör du genom att trycka på den lilla nålen som du hittar på varje uträkning, och sedan trycker du på motsvarande nål som du hittar i högst upp.

Då ser du dina fastnålade uträkningar i en egen vy.

Vill du få inspiration och tips på arbetssätt som möjliggörs just tack vare dessa funktioner i Matteappen? Titta på det här webinariet.