Ändra övning

Undrar du hur du ändrar inställningar i en övning? Kika här!

Ella avatar
Skrivet av Ella
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Har du skapat en övning du vill ändra inställningar för? T.ex. ändra vilka elever som ska se övningen, ändra övningen till ett prov, o.s.v? Följ då dessa steg!💡

• Gå till fliken Övningar.

• Klicka på de tre prickarna till höger om övningen (den du vill ändra).

• Klicka på Redigera.

• Här kan du se vilka uppgifter som är med i övningen. Du kan även ändra vilka uppgifter som ska vara med i övningen, t.ex. kan du lägga till uppgifter från samma bok, men även från en helt ny bok. Du kan även ta bort uppgifter du eventuellt inte längre vill ska vara med i övningen längre.

• För att komma vidare till nästa steg klickar du på Nästa.

• Här kan du välja vilka elever som ska ha tillgång till övningen, du kan t.ex. ändra, lägga till eller ta bort vilken klass, grupp eller vilka enskilda elever som ska se övningen.

• Du kan även ändra om övningen ska vara i provläge, om eleverna ska ha tillgång till facit, miniräknare och om det ska krävas att eleverna skriver t.ex. en uträkning eller enhet.

• Här kan du till sist också ändra Status på övningen. Du väljer här om du vill att övningen ska vara Publicerad så att eleverna kan se övningen, Opublicerad så att eleverna inte har tillgång till Övningen alls, eller om du vill Schemalägga när övningen ska publiceras.

• Klicka slutligen på Uppdatera!

• Du kan också Publicera en Opublicerad övning genom att klicka på de tre prickarna till höger om övningen och klicka på Publicera.