Vanliga frågor
Översättning i Magma

Såhär ställer du in översättningsspråk för dina elever!

Ella avatar
Skrivet av Ella
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Dina elever kan få sina uppgifter översatte till över 100 olika språk i Magma. Du som lärare kan ställa in översättningsspråk för enskilda elever från ditt lärarkonto. Såhär gör du!

• Börja med att klicka dig in i en klass.

• Klicka på de tre prickarna till höger om eleven, som du vill ändra översättningsspråk för.

• Klicka på Språkstöd.

• Klicka på Välj språk under Översättningsspråk.

• Här kan du scrolla eller söka bland de tillgängliga språken och välja det som elevens uppgifter ska översättas till.

• För att eleven sedan ska kunna översätta uppgiftstexten klickar de på globen uppe till vänster när de är inne i en övning.Såhär använder du översättningsfunktionen

• Klart!😄

Om eleverna vill få uppgiftstexten uppläst kan du kolla i den här guiden. Om du vill se vilka språk som uppgiftstexten kan översättas till och vilka språk som kan läsas upp kan du kika i den här guiden.