B2B Verkkokauppa
Kuinka perustan jälleenmyyjille verkkokaupan?
Päivitetty yli viikko sitten

Sinun ei tarvitse luoda B2B-verkkokauppaa varten uutta MyCashflow-tiliä, vaan voit useimmiten myydä samasta verkkokaupasta tuotteita kuluttajille ja yrityksille.

Milloin tarvitsen jälleenmyyjille oman kauppaversion?

Seuraavissa tapauksissa sinun on hyvä luoda verkkokauppaan uusi kauppaversio, joka on rajattu vain jälleenmyyjien käyttöön:

• Jotkut verkkokaupan tuotteet ovat vain jälleenmyyjien saatavilla. Kauppaversion avulla voit asettaa tuotteet näkymään vain sisäänkirjautuneille jälleenmyyjille.

• Haluat jälleenmyyjäkaupalle oman ulkoasun. Jotta voit räätälöidä jälleenmyyjäkaupan ulkoasua, joudut todennäkiöisesti luomaan uuden kaupan teeman, joka voidaan ottaa käyttöön jälleenmyyjien versiossa.

• Haluat esittää jälleenmyyjille verottomat hinnat. Tässä tapauksessa oman kauppaversion luominen ei ole pakollista, mutta se helpottaa verottomien hintojen esittämistä, sillä tämä on kätevintä tehdä luomalla jälleenmyyjäversiolle oma kaupan teema.

• Haluat että jälleenmyyjät voivat itse hakea jälleenmyyjätiliä verkkokaupan julkiselta puolelta. Voit myös itse luoda jälleenmyyjätilit hallintatyökalusta, mutta jos haluat että jälleenmyyjät voivat lähettää sinulle jälleenmyyjähakemuksia, tarvitset erillisen, suljetun kauppaversion.

Jos sinulla ei ole tarvetta millekään yllä listatuista toiminnoista, voit jättää jälleenmyyjien kauppaversion luomatta.

Näin luot uuden kauppaversion:

1. Mene hallintatyökalun ylävalikon kautta sivulle Ulkoasu > Versiot.

2. Paina Uusi versio -painiketta vasemman reunan versiovalikon alla.

3. Täytä version tiedot lomakkeelle.
    Katso asetusten kuvaukset täältä.

4. Tallenna lomake.

Näin muokkaat aiemmin luomaasi kauppaversiota:

1. Paina version nimeä vasemman reunan valikossa.

2. Paina Muokkaa-painiketta version tietojen oikeassa yläkulmassa.

Kun luot uutta versiota ja haluat asettaa verkkokaupan kaikki tuotteet näkyviin uudessa versiossa, voit käyttää vasemman reunan Kopioi version näkyvyydet -toimintoa.

Jälleenmyyjien asiakasryhmät

Luo ensin uusi asiakasryhmä sivulla Asiakkaat painamalla Lisää asiakasryhmä -painiketta. Anna uuden asiakasryhmän nimeksi esimerkiksi Jälleenmyyjät.

Kun rekisteröit jälleenmyyjätilejä verkkokauppaan, lisää kaikki tilit tähän asiakasryhmään. Lue lisää jälleenmyyjätilien rekisteröinnistä.

Voit myös luoda useita jälleenmyyjäryhmiä eri tarpeisiin. Lisää tällöin kaikki jälleenmyyjät yhteen yhteiseen ryhmään ja muihin luomiisi ryhmiin tarpeen mukaan.

Jälleenmyyjien kauppaversio

Jos verkkokauppasi on suunnattu vain jälleenmyyjille, sinun ei tarvitse luoda uutta versiota, vaan voit tehdä muutoksia kaupan oletusversioon.

1. Luo uusi kauppaversio sivulla Ulkoasu > Versiot painamalla Uusi versio -painiketta.

Anna versiolle nimeksi esimerkiksi B2B.

2. Valitse kauppaversion asetuksissa Vaadi kirjautuminen ja salli kaikki tarvittavat jälleenmyyjien asiakasryhmät.

Kirjautumisen taakse suljettuun versioon pääsevät vain sisäänkirjautuneet asiakkaat, jotka kuuluvat johonkin valittuun jälleenmyyjien asiakasryhmään.

Muut asiakkaat ohjataan kirjautumissivulle, josta he voivat myös hakea jälleenmyyjätiliä.

Kirjoita asiakasryhmäkentän alle tarvittaessa jälleenmyyjien rekisteröitymisehdot, jotka näytetään jälleenmyyjähakemuslomakkeen yhteydessä.