Miten rekisteröin jälleenmyyjätilit?
Päivitetty yli viikko sitten

Kun verkkokaupassasi on jälleenmyyjien oma versio, kävijät voivat hakea itselleen jälleenmyyjätiliä, minkä lisäksi voit itse rekisteröidä jälleenmyyjätilejä verkkokaupan hallintatyökalun kautta.

Kun kävijä menee jälleenmyyjien kauppaversioon, joka on suljettu kirjautumisen taakse, kävijälle näytetään kirjautumislomake ja linkki jälleenmyyjähakemuslomakkeelle.

Kävijän täytettyä jälleenmyyjähakemuslomakkeen, kaupan ylläpitäjälle lähetetään tästä ilmoitus sähköpostiosoitteeseen, joka on määritelty joko version asetuksissa kohdassa Sähköposti-ilmoitukset tai sivulla Asetukset > Yleiset asetukset.

lmoituksessa annetun linkin kautta pääset tarkastelemaan jälleenmyyjähakemusta verkkokaupan hallinnassa. Näet käsittelemättömät jälleenmyyjähakemukset myös Asiakkaat -sivun vasemman palstan valikossa kohdassa Jälleenmyyjähakemukset.

Jälleenmyyjähakemuksien käsitteleminen

1. Avaa käsiteltävä hakemus joko saamasi sähköposti-ilmoituksen tai Asiakkaat-sivun valikon kautta.

2. Paina Käsittele hakemus -linkkiä

3. Jos haluat hyväksyä hakemuksen, valitse vaihtoehto Hyväksy. Muuten valitsee Hylkää.

Jos hyväksyt hakemuksen, lisää asiakas samalla kaikkiin tarvittaviin asiakasryhmiin.

Jos hylkäät hakemuksen, jälleenmyyjälle luodaan verkkokauppaan tavallinen asiakastili, jolla ei ole pääsyä jälleenmyyjien sisältöön.

4. Voit myös lähettää asiakkaalle vapaaehtoisen sähköposti-ilmoituksen hakemuksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä.

Jälleenmyyjätilien rekisteröinti hallintatyökalussa

1. Luo uusi asiakastili hallintatyökalun sivulla Asiakkaat.
    Katso ohjeet asiakastilien lisäämiseen.

Jos olet luonut jälleenmyyjille oman kauppaversion, voit valita sen Versio-valikosta.

Version valinta ei estä tai salli kirjautumista jälleenmyyjien versioon. Asetus kertoo vain, minkä version kautta asiakas on rekisteröitynyt verkkokauppaan.

2. Valitse asiakaslomakkeella Käyttäjätunnus on voimassa ja asiakkaalla on oikeus kirjautua sisään.

Jos et valitse tätä kenttää, asiakas ei pääse jälleenmyyjien versioon.

3. Lisää kohdassa Asiakasryhmät asiakas ainakin jälleenmyyjien asiakasryhmään ja muihin tarvittaviin ryhmiin.

4. Täytä asiakkaan muut tiedot ja tallenna asiakastili.

5. Ilmoita asiakkaalle tarvittaessa, että hänelle on luotu jälleenmyyjätili verkkokauppaan.

Asiakkaalle ei lähde automaattista ilmoitusta uudesta käyttäjätilistä.