Parhaat käytännöt
Parhaat käytännöt verkkokaupan sivujen indeksoimiseksi Google Hakuun
Parhaat käytännöt verkkokaupan sivujen indeksoimiseksi Google Hakuun
Päivitetty yli viikko sitten

Google suosittelee käyttämään verkkosivujen indeksoimiseen sekä XML-sivustokarttoja että RSS/Atom-muotoisia syötteitä. Sekä sivukartan että tuotesyötteen käyttäminen mahdollistaa parhaan mahdollisen indeksoitumisen Googlen hakuun. Huomaa, että sivustokarttojen tai syötteiden lähettäminen ei kuitenkaan takaa näiden URL-osoitteiden indeksointia, vaan tärkeimpien sivujen indeksoitumista kannattaa seurata myös itse Google Search Consolen avulla ja tarvittaessa pyytää Googlea indeksoimaan yksittäisiä sivuja URL-tarkistus -työkalulla, mikäli ne eivät ole automaattisesti indeksoituneet.

Vaikka Google tekee myös automaattisia indeksointeja, niin se ei indeksoi automaattisesti kaikkia julkisia sivuja, eikä sivujen indeksointia voi suoraan automatisoida vaikka sivukartta ja syöte olisikin lisätty. Esimerkiksi tilanteessa, jossa tuote ei ole näkyvillä olevien tuoteryhmien kautta navigoitavissa, niin se ei myöskään nouse Googlen sivukarttaan.

Suosittelemme tutustumaan seuraaviin toimenpiteisiin, joiden avulla mahdollisimman moni sivu indeksoituu hakuun optimaalisesti.

Optimaalista indeksointia varten tarvitset:

• Maksuttoman Google Search Console -palvelun (ks. ohjeet käyttöönottoon)

• Tuotesyötteet -laajennuksen (ks. ohjeet käyttöönottoon)

• laajennettu Google-tuotesyöte, joka sisältää kattavat tuotetiedot. Suosittelemme tätä erityisesti, mikäli teet itsenäisesti kauppaan myös Google mainontaa.

• Huom: MyCashflow'n oma Tuotemainokset-palvelu sisältää tämän tuotesyötteen.

1. XML-muotoisen sivustokartan lisääminen Google Search Consoleen

MyCashflow luo verkkokaupallesi automaattisesti sivustokartan, joka löytyy osoitteesta www.kaupanosoite.fi/sitemap.xml tai kaupannimi.mycashflow.fi/sitemap.xml.

Sivustokartta lisätään Search Consolen hallinnassa sivulla Sivustokartat.

Googlen näkymät päivittyvät usein, joten suosittelemme tarkistamaan vielä tarkemmat ja ajantasaisimmat ohjeet sivukartan lisäämiseksi suoraan Googlen omista ohjeista »

2. RSS/Atom-muotoisen tuotesyötteen lisääminen Google Search Consoleen

Kun olet ottanut tuotesyötteen käyttöön verkkokaupan hallintatyökalussa, tilattu syöte näkyy laajennussivun alaosassa syötelistalla. Pääset tarkastelemaan syötteen sisältöä, kun kopioit sen osoitteen ja liität sen selaimen osoitekenttään.

Voit lisätä tuotesyötteen Googlen Search Consoleen samojen ohjeiden avulla, kuin lisäsit XML-muotoisen sivustokartan kohdassa 1. Sivustokartta lisätään Search Consolen hallinnassa sivulla Sivustokartat.

Googlen näkymät päivittyvät usein, joten suosittelemme tarkistamaan vielä tarkemmat ja ajantasaisimmat ohjeet RSS/ATOM-muotoisen syötteen lisäämiseksi suoraan Googlen omista ohjeista »

3. Sivustokartan haun pitäisi tapahtua heti. Sivustokarttaan merkittyjen URL-osoitteiden indeksoinnissa voi kuitenkin kestää jonkin aikaa, joskus jopa useita päiviä, minkä lisäksi on mahdollista, että joitakin sivustokartan URL-osoitteita ei indeksoida esimerkiksi sivuston koon, aktiivisuuden tai liikenteen vuoksi. URL-osoitteet lasketaan vain kerran, eli mikäli käytät useita eri sivukarttoja, näytetään kohdassa löydetyt sivut / videot vain uusien sivujen määrä per sivukarttatyyppi: