Kaikki kokoelmatUsein kysyttyjä kysymyksiäUlkoasu
Miten estän valittujen verkkokaupan sivujen näkymisen julkisissa hakukoneissa?
Miten estän valittujen verkkokaupan sivujen näkymisen julkisissa hakukoneissa?
Päivitetty yli viikko sitten

Voit estää verkon hakukoneita indeksoimasta valittuja sivuja määrittämällä sivuille noindex-metatiedon tai ylikirjoittamalla MyCashflow'n oletusarvoisen robots.txt-tiedoston.

os haluat sulkea hakukoneista pienen määrän sivuja, noindex-metatietojen määrittely on kannattavin ratkaisu. Hyvä esimerkki noindex-metatiedon käytöstä on sisältösivu, jota käytetään yhteydenottolomakkeen kiitossivuna.

Suuremmat sivumäärät on helpompaa sulkea pois hakukoneista robots.txt-tiedoston avulla.

noindex-metatietojen määrittäminen sivuille

noindex-metatietojen lisääminen sivulle pitää sisällään seuraavat vaiheet:

• Vaihtoehtoisen sivupohjan luominen teemaan

• noindex-metatiedon lisääminen sivupohjan <head>-elementtiin

Voit lisätä noindex-metatietoja mille tahansa verkkokaupan sisällöille. Seuraavissa ohjeissa käytetään esimerkkinä sisältösivuja:

1. Luo kopio sisältösivun sivupohjasta.
    Kopioitava sivupohja sijaitsee tiedostossa infopage.html teeman juurihakemistossa.
    Jos teemassa ei ole sisältösivun sivupohjaa, voit kopioida tiedoston template.html

2. Liitä kopio teeman sisältösivujen sivupohjakansioon /infopage
    Nimeä tiedosto esimerkiksi noindex.html

3. Lisää sivupohjan <head>-elementtiin noindex-komennon merkkaus.
    Varmista, että <head>-elementti sijaitsee sivupohjatiedostossa eikä erillisessä helper-tiedostossa

4. Valitse sivupohja käyttöön tarvittavalle sivulle.
    Sivupohja valitaan sisältösivun hallintalomakkeen kohdassa Sivupohja.

Seuraavan kerran kun verkon hakukoneet indeksoivat verkkosivustosi, noindex-komento kertoo, että tätä sivua ei sisällytetä hakutuloksiin.

Jos haluat että sivu indeksoidaan joissakin versioissa, lisää näiden versioiden teemoihin vastaava sivupohja, ja muuta siinä noindex-metatagi seuraavaksi:

<meta name="robots" content="index, follow" />

robots. txt-tiedoston ylikirjoittaminen

Jos haluat estää suuren sivumäärän indeksoinnin hakukoneissa, nämä on helpointa määritellä robots.txt-tiedostossa.

robots.txt on tekstitiedosto, jonka hakukonerobotit lukevat indeksoidessaan verkkosivuja hakutuloksia varten. Tiedostossa määritellään boteille tietoja ja rajoituksia sivuston indeksointia koskien.

Kaikki MyCashflow-verkkokaupat sisältävät oletusarvoisen robots.txt-tiedoston, jonka löydät osoitteesta https://www.kaupanosoite.fi/robots.txt

Näin voit ylikirjoittaa MyCashflow'n oletusarvoisen robots.txt-tiedoston:

1. Laadi robots.txt-tiedosto tekstieditorissa.

Kaikki /interface-yhteyspisteen alaiset osoitteet suljetaan oletusarvoisesti pois hakukoneista käyttämällä X-Robots-Tag: noindex -HTTP headeria.

Oletusarvoinen robots.txt-tiedosto sisältää linkin sitemap.xml-tiedostoon, joten hakukoneet indeksoivat sivuston oletusarvoisesti. Voit nopeuttaa Googlen indeksointia lisäämällä tiedoston Search Consoleen (ja muihin vastaaviin työkaluihin).

2. Lisää tiedosto verkkokaupan tiedostohakemiston juureen.
    Voit hallita tiedostoja hallintatyökalun sivulla Ulkoasu > Tiedostoselain.

Katso tarvittaessa ohjeet verkkokaupan tiedostojen hallintaan,

Seuraavan kerran kun hakukoneet indeksoivat verkkokauppasi, robots.txt-tiedoston asetukset otetaan voimaan ja halutut sivut suljetaan pois.

Versiokohtaiset robots.txt -tiedostot

Jos haluat käyttää eri versioissa eri robots.txt-tiedostoja, luo jokaiselle tarvittavalle versiolle oma robots-VERSIO.txt -tiedosto ja 301-uudelleenohjaukset tiedostoihin.

1. Laadi version oma robots.txt-tiedosto tekstieditorissa.

2. Sijoita tiedosto verkkokaupan tiedostohakemiston juureen.

Nimeä tiedosto esimerkiksi mallilla robots-VERSIO.txt

3. Luo 301-uudelleenohjaus tiedostoon.
    Lähdeosoite: https://www.example.com/robots-VERSIO.txt

Käytä lähdeosoitteessa version URL-osoitetta.

Kohdeosoite: /files/robots-VERSIO.txt

Kun hakukonerobotit seuraavan kerran indeksoivat kaupan eri versioita, Uudelleenohjaukset-laajennus ohjaa ne oikeisiin robots.txt-tiedostoihin.