Viste tider ved online booking
Opdateret over en uge siden

I Planway har du selv indflydelse på, hvor ofte der skal vises ledige tider på din bookingside. Det indstilles for hver medarbejder og kan indstilles på to måder.

Standard

Hvis du ønsker, at dine viste ledige tider på bookingsiden skal vises i et fast interval, skal du vælge denne løsning.

1. Gå til Personale i topmenuen og vælg Personale i undermenuen

2. Tryk ind på medarbejderen, du vil indstille for

3. Rul ned til afsnittet Tider ved online booking

4. Vælg Standard

5. Definer dit ønskede bookinginterval

6. Vælg om intervallet skal genstartes efter pause (gælder kun pauser, der er indlagt i arbejdstiden)

7. Tryk Gem ændringer

Tryk for eksempel - Standard opsætning

I dette eksempel har medarbejderen Christian arbejdstid fra kl. 10.00 - 17.00. Hans bookinginterval er indstillet til 30 minutter. Han har én aftale i kalenderen fra kl. 11.00 - 11.45.

De viste ledige tider på bookingsiden vil nu være kl. 10.00, 10.30 (hvis den valgte service kan færdiggøres inden aftalen kl. 11.00), 11.45 (da aftalen slutter her), 12.00 (den første ledige tid i intervallet), 12.30, 13.00, 13.30, 14.00 osv.

Den ledige tid kl. 16.30 vil kun blive vist, hvis den valgte service kan færdiggøres, inden arbejdstiden slutter kl. 17.00.

Der bliver altid kun vist ledige tider, når den valgte service kan gennemføres inden din arbejdstids afslutning eller andre aftaler i kalenderen.

Tryk på billedet for fuld visning

Minimer huller i kalenderen

Denne funktion kræver Premium

Hvis du ønsker at minimere huller mellem dine aftaler i kalenderen, kan du vælge denne løsning.

1. Gå til Personale i topmenuen og vælg Personale i undermenuen

2. Tryk ind på medarbejderen, du vil indstille for

3. Rul ned til afsnittet Tider ved online booking

4. Vælg Minimer huller i kalenderen

5. Definer den varighed, der minimum må efterlades mellem dine aftaler

Tip: Vælg en varighed, du forventer at kunne få udfyldt af andre bookinger. Hvis du eksempelvis har services med en varighed på 30 minutter, kan det være optimalt at vælge det. Et større interval vil resultere i færre viste ledige tider på bookingsiden.

6. Tryk Gem ændringer

Bemærk: Dette er ikke en garanti for at undgå huller i kalenderen, men det er et værktøj til at samle aftaler og huller, så sidstnævnte kan udfyldes af nye bookinger. Indstillingerne har kun betydning for de viste ledige tider på online bookingsiden og ikke manuelle bookinger.

Avanceret opsætning

I den avancerede opsætning kan du vælge, hvordan ledige tider skal vises i forhold til de aftaler, du allerede har i kalenderen.

1. Vælg Ja, hvis du ønsker, at der vises flest mulige ledige tider, men som stadig er optimeret ud fra dine andre aftaler i kalenderen.

Her vil blive vist to ledige tider både før og efter dine andre aftaler samt den første og sidste tid indenfor din arbejdstid. Hvis du har en pause indlagt i din arbejdstid, vil der blive vist én ledig tid før og efter pausen.

Der vil ikke blive efterladt huller mellem aftaler, der er mindre end den varighed, du har angivet under Definer hul mellem aftalerne.

2. Vælg Nej, hvis du ønsker, at der kun vises ledige tider, der ligger i direkte forlængelse af dine andre aftaler i kalenderen, din arbejdstid og eventuel pause.

Her vil blive vist én ledig tid både før og efter dine andre aftaler samt den første og sidste tid indenfor din arbejdstid. Hvis du har en pause indlagt i din arbejdstid, vil der blive vist én ledig tid før og efter pausen.

3. Tryk Gem ændringer, når du har markeret dit valg

Hvis kalenderen er tom på den valgte dag, vil der blive vist ledige tider i det interval, du har angivet under Definer hul mellem aftalerne.

Tryk for eksempel - Avanceret opsætning er sat til Ja

Medarbejderen Line har arbejdstid fra kl. 10.00 - 18.00. Der er indlagt en pause i arbejdstiden fra kl. 12.00 - 12.30. Hun har en ‘Anden aftale’ kl. 14.45 - 15.00 samt en kundebooking kl. 16.00 - 16.30.

Line har defineret hullet mellem aftalerne til 30 minutter og sagt Ja til at vise optimerede tider ud fra aftalerne under Avanceret opsætning.

På online bookingsiden vil der nu blive vist flest mulige ledige tider, der er optimeret ud fra hendes pause og aftaler.

Se forklaring på viste tider

På online bookingsiden ved valg af en service på 30 minutter, bliver de viste ledige tider nu som følger:

Kl. 10.00 (den første tid i arbejdstiden)

Kl. 11.30 (den første tid inden pausen i arbejdstiden)

Kl. 12.30 (den første tid efter pausen i arbejdstiden)

Kl. 13.45 (nummer to tid før ‘Anden aftale’)

Kl. 14.15 (den første tid før ‘Anden aftale’)

Kl. 15.00 (den første tid efter ‘Anden aftale’ samt nummer to tid før kundebookingen)

Kl. 15.30 (nummer to tid efter ‘Anden aftale’ samt den første tid før kundebookingen)

Kl. 16.30 (den første tid efter kundebookingen)

Kl. 17.00 (nummer to tid efter kundebookingen)

Kl. 17.30 (den sidste tid i arbejdstiden)

Tryk på billedet for fuld visning

Tryk for eksempel - Avanceret opsætning er sat til Nej

Medarbejderen Line har arbejdstid fra kl. 10.00 - 18.00. Der er indlagt en pause i arbejdstiden fra kl. 12.00 - 12.30. Hun har en ‘Anden aftale’ kl. 14.45 - 15.00 samt en kundebooking kl. 16.00 - 16.30

Line har defineret hullet mellem aftalerne til 30 minutter og sagt Nej til at vise optimerede tider ud fra aftalerne under Avanceret opsætning.

På online bookingsiden bliver der nu vist færre ledige tider end ved forrige eksempel.

Se forklaring på viste tider

Der er igen valgt en service med en varighed på 30 minutter, og de viste ledige tider er som følger:

Kl. 10.00 (den første tid i arbejdstiden)

Kl. 11.30 (den første tid inden pausen i arbejdstiden)

Kl. 12.30 (den første tid efter pausen i arbejdstiden)

Kl. 14.15 (den første tid før ‘Anden aftale’)

Kl. 15.00 (den første tid efter ‘Anden aftale’)

Kl. 15.30 (den første tid før kundebookingen)

Kl. 16.30 (den første tid efter kundebookingen)

Kl. 17.30 (den sidste tid i arbejdstiden)

Tryk på billedet for fuld visning

Har du spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os via chatten nederst til højre på skærmen eller sende en e-mail til info@planway.com