PDF-inställningar

Exportera till PDF-X/4

Lina Areklew avatar
Skrivet av Lina Areklew
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För att er trycksak ska bli som ni tänkt behöver tryckfilen konverteras till PDF/X-4 innan den läggs upp för publicering hos oss. Genom att spara som PDF/X-4 inkluderas exempelvis typsnitten i tryckfilen, vilket är nödvändigt för att typsnittet ska bli korrekt i tryck. Sparas filen till en annan PDF-version finns risken att typsnitten ej bäddas in, vissa typsnitt byts ut till ett annat typsnitt vid utskrift, eller att bokstäver byts ut till andra tecken. Trots att tryckfilen är en PDF betyder inte det att filen nödvändigtvis blir korrekt i tryck. Det krävs vissa tekniska förutsättningar för att resultatet ska bli som förväntat. Om ni exporterar inlagan via vår Joboptionsfil blir filen korrekt utan dessa steg.

EXPORTERA TILL PDF/X-4 VIA INDESIGN

EXPORTERA TILL PDF/X-4 VIA ADOBE ACROBAT

1. Välj "arkiv" och sedan "spara som".

2. Välj format PDF/X

3. Fortsätt till “inställningar” och välj "PDF/X4"

4. Spara!