Kunskapsbas
Kassa
Hur skapar jag kassaknappar?

Du kan själv välja vart du vill lägga dina knappar och hur de ska se ut.

Albin Eklund avatar
Skrivet av Albin Eklund
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Att skapa egna knappar och sätta ett färgsystem på dem är ett bra sätt att få ordning och reda på kassaskärmen. I admin-appen bestämmer du själv vad dina knappar ska heta, hur de ska se ut och vilken funktion de ska ha. På så sätt kan du anpassa POS/kassan på det sätt som passar just din verksamhet bäst.

1. Gå in i admin-appen och öppna upp sidomenyn genom att klicka på ikonen uppe till vänster. Där hittar du alternativet "Kassa" under kategorin "Administration".

2. För att skapa en ny knapp, klicka på den tomma rutan innehållandes det gröna plustecknet.
​

3. I rutan som nu dykt upp på skärmen sätter du de inställningar som du vill ha för knappen. Ska den kopplas direkt mot en produkt? Välj då alternativet "Produkt" och sök fram varan i det sökfält som blir synligt.

Ska det dyka upp fler alternativ efter du tryckt på knappen? Välj då "Knapplager" och fyll i vilka alternativ som ska ingå.

Det sista alternativet, "Fritext", ger dig möjlighet att skapa upp en knapp där du i situationen själv kan skriva en text som ska läggas till på bongen. Den kan också sättas upp med en förifylld fritext om det är en avvikelse eller liknande som är återkommande (ex. -LÖK).

4. När knapparna är skapade och klara kan du börja möblera om upplägget hur du vill med hjälp av dra-och-släpp-funktionen.

5. När placeringen är klar återstår bara aktiveringen, och det gör man med "Aktivera till meny"-knappen i botten av sidan.

Nu är uppsättningen av kassaknapparna färdigställd.