Alle collectiesHulpverlenerseHealthBox
Hoe vraag ik mij eHealth-certificaat aan?
Milo Wera avatar
Geschreven door Milo Wera
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Indien je nog geen eHealth-cerficiaat hebt, moet je dit eerst aanvragen om je te kunnen authentiseren als zorgverlener op eHealthBox. Vraag je eHealth-certificaat aan door het onderstaande stappenplan te volgen:

1. Zorg op voorhand dat je een eID-kaartlezer bij de hand hebt, alsook de PIN-code van je eID-kaart

2. Open de applicatie met Java en klik op 'Run'

3. Klik op 'Volgende'

4. Klik op Vraag een nieuw certificaat aan

5. Lees de algemene gebruikersvoorwaarden en klik op 'Volgende'

6. Zorg dat je eID-kaartlezer verbonden is met je computer, lees je eID-kaart in en druk vervolgens op 'Volgende'

7. Vul de PIN-code van je eID-kaart in

8. Selecteer jezelf en druk 'Volgende'

9. Vul minstens één e-mail en telefoonnummer in, en druk 'Volgende'

10. Controleer je gegevens en druk nogmaals op 'Volgende'

11. Vul de PIN-code van je eID nogmaals in

12. Kies een wachtwoord voor je certificaat en klik op volgende

13. Klik op 'Volgende' om het eHealth-certificaat op te slaan op je computer

14. Tenslotte moet je de aanvraag nog versturen door op 'Versturen van uw aanvraag tot vernieuwing van een eHealth-certificaat' te klikken

Je zal vervolgens 2 emails ontvangen, een eerste met de bevestiging dat je aanvraag succesvol werd ingediend, en enkele minuten later een mail die meldt dat je eHealth-certificaat kan worden afgewerkt. Van zodra je deze tweede mail hebt ontvangen kan je de eHealth Certificate Manager nogmaals openen.

1. Kies nu voor 'Vervolledig de aanvraag voor het eHealth-certificaat en ETK

2. Vul het wachtwoord in dat je eerder hebt moeten kiezen en klik op 'Open keystore'

3. Klik vervolgens op 'Installeer uw certificaat en start de creatie van uw eHealth ETK

4. Je certificaat is nu geinstalleerd en je bent klaar om de eHealthBox te gebruiken

Volgend helpdesk artikel legt je gedetailleerd uit hoe je de eHealthBox kan gebruiken voor communicatie met andere hulpverleners: Hoe gebruik ik de eHealthBox?