Bygg dina mallar

Bygg dina egna mallar för vanligt förekommande kontrakt

Jennifer Alexandersson avatar
Skrivet av Jennifer Alexandersson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Att skapa egna mallar är ett sätt att anpassa dina kontrakt och spara tid för alla dina användare. I den här artikeln går vi igenom grunderna för att bygga egna mallar.

1. Öppna din meny till vänster i din dashboard och gå till "Mallar".

2. Väl här kommer du att ha en översikt över alla dina mallar samt ha möjligheten att skapa nya genom att välja "Lägg till mall".

3. Du kan nu börja bygga din mall!

Klicka mitt i dokumentet så visas ett verktygsfält. Här kan du välja mellan flera olika designinställningar, bilder samt unika element. varje element har olika funktioner och inställningar som kan läggas till och justeras så att de passar dina behov perfekt. Nedan följer en lista över de vanligaste elementen som används av våra kunder:

Textfält: kan användas för att inkludera personlig information som namn, adress, e-post och mobilnummer samtidigt som det säkerställer en symmetrisk och tydlig design.

Drop-list: Kan användas som ett perfekt alternativ när du har flera alternativ att välja mellan.

Text: Om du vill inkludera information i löpande text kan du lägga till en dynamisk text "tagg".

Datumväljare: Kan användas när du behöver fylla i specifika datum som är relevanta för ditt kontrakt.

Tips! Vissa element sparas som standard men du kan naturligtvis skapa skräddarsydda element som kallas "Dokument fält". För att lära dig hur man gör det, kolla här.

4. För att bygga din mall ytterligare, gå till "Detaljer" och "Inställningar" på höger sida. I det här avsnittet kommer du kunna lägga till standardinställningar som namn, deadline och inbjudan/bekräftelsemeddelande. Tips! Detta rekommenderas för att ytterligare spara tid och se till att alla dina kollegor har samma sätt att arbeta.

5. När din mall är klar att använda klickar du bara på knappen "Spara" och fyller i fältet "Klar" i översikten. Du är nu redo att använda din mall!