SkyView
Jämför ortofoto

Med den här funktionen kan du jämföra två ortofoton från olika tidslinjer med varandra som skapats via Molnprocesseringen.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Gör så här för att jämföra två ortofoton med varandra:

1. Aktivera verktyget Jämför ortofoton

2. I fönstret som visas ser du de två senaste ortofotona från tidslinjen. Via reglaget i mitten kan du bestämma hur mycket du vill se av respektive ortofoto.

3. För att zooma in eller ut i ortofotot använder du mitthjulet på musen.

Dubbelklick i bilden gör en stegvis inzoomning i bilden. Lika så om du håller in SHIFT och dubbelklickar får du en stegvis ut zoomning.

4. För att panorera i ortofotot håller du ner vänster musknapp och för musen i den riktning du vill röra dig.

5. Vill du ändra ortofoton som visas i vardera sida ändrar du ortofoto genom menyn överst i fönstret.

Observera att det endast är ortofoton som processerats via Molnprocesseringen som går använda i funktionen Jämför ortofoto.