SkyView
Skapa volymrapport

Här beskrivs hur du skapar en rapport för att få bättre överblick över befintliga massor på ett arbetsområde eller 3D-modeller mot varandra.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Gör så här för att skapa en volymrapport PDF:

1. Klicka på verktyget Rapport i verktygsraden.

2. Högerpanelen Rapport visas och klicka på rapporttypen Volymöversikt PDF.

3. Ange i fältet Rubrik den rubrik som ska vara i rapporten.

4. Välj under ALTERNATIV om du vill inkludera en översiktsbild på förstasidan i rapporten.

5. Under VOLYMBERÄKNINGAR visas alla beräkningar som finns i projektet oavsett beräkningsmetod. Som standard är de volymer som är synliga i scenen markerade.
    Här kan du markera och avmarkera volymer efter eget önskemål. Under varje beräkning ser du vad beräkningen är gjord mot.

6. Klicka på Exportera för att starta exporten av volymrapporten. Rapporten laddas ner direkt i webbläsarfönstret.

Översiktsbilden i volymrapporten utgår från den tidslinje som är aktiv och har du volymer som ligger utanför ortofotot kommer de med i rapporten men observera att ortofotot kanske inte täcker volymen. Lika så om du kör utan en tidslinje då kommer inte ngn översiktsbild med.

Gör så här för att skapa en volymrapport - prisma:

1. Klicka på Rapport

2. Högerpanelen Rapport visas och klicka på rapporttypen Prisma PDF.

3. Under ALTERNATIV ange i fältet Rubrik den rubrik som ska vara i rapporten samt om du vill inkludera en översiktsbild på förstasidan i rapporten. Här kommer en visualisering av volymen att visas i rapporten.

4. Under VOLYMBERÄKNINGAR visas alla beräkningar som finns i projektet med beräkningsmetod Prisma.

5. Markera den volymberäkning du vill ha prismarapport för. Under varje beräkning ser du vad beräkningen är gjord mot.

6. Förhandsgranska rapporten och klicka på Exportera för att starta exporten av volymrapporten. Rapporten laddas ner direkt i webbläsarfönstret.