Connect
Hämta inmätningar från aktiva integrationer

Här beskrivs hur du hämtar hem as-built-data för ytmodeller, punkter och linjer från aktiva integrationer i projektet.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

As-built är punkter som sparas med koppling till den yta maskinen arbetar med. Med inhämtning av as-built-data till SkyView underlättar det verifieringen av utfört arbete då maskinisten mätt in ytorna som utförts. På så sätt kan du se hur långt du ligger från den teoretiska ytan mot verkligheten. Verfifiering på det du gör hela vägen.

Gör så här för att hämta hem as-built-data från aktiva integrationer i projektet:

1. Gå till SkyView och klicka på knappen As-built.

Har du inga aktiva integrationer i projektet kan du inte hämta hem några inmätningar utan du behöver aktivera en integration via SkyMap Connect. Läs mer om våra integrationer här. Just nu är det endast möjligt att hämta hem as-built-data från integrationen MOBA Xsite Manage.

2. När du öppnar funktionen As-built visas ett fönster där du väljer det tidsintervall du önskar hämta inmätningarna från. Som standard är de senaste sju dagarna valt som intervall.

3. Klicka på Lista inmätningar.

4. Alla inmätningar som kopplade maskiner har utfört i projektet under valt tidsintervall visas därefter i tabellen. För att du enklare ska kunna följa upp vad som mätts in, men även för att kontrollera så att inmätningarna är under rätt koder visas inmätningarna även temporärt i scenen i SkyView.
    Peka på en inmätningspunkt i scenen för att visa en informationsruta med kopplad information till varje inmätningspunkt.

5. I tabellen kan du filtrera inmätningarna via de kolumnrubriker som finns. Kan vara bra om du t.ex. vill filtrera på alla inmätningar med en specifik kodning.
    Inmätningar som är raderade i maskinen dvs ångrade visas inte.

6. As-built-datan kan du välja att exportera vidare till LandXML eller till en ny design geometri. För att exportera klickar du på Exportera...

7. Dialogrutan Exportera as-built visas där du kan välja att exportera till en LandXML-fil via direktnedladdning eller som ny design. Exporterar du som design sparas den med namnet "As-built ÅÅÅÅ-MM-DD TT:MM" samt att alla de attribut som tillhör inmätningarna följer med.