Connect
MOBA Xsite Manage

Här beskrivs hur du lägger till integrationen Xsite Manage via SkyMap Connect.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I SkyMap Portal kan du via modulen Connect lägga till integration mot ett projekt i MOBA Xsite Manage. På så sätt kan du föra filer mellan plattformarna och få ut maskinstyrningsfiler direkt från Filhanterare i SkyMap Portal till maskinen.

Gör så här för att lägga till integrationen MOBA Xsite Manage i ett projekt:

1. Logga in som Företagsadmin i SkyMap Portal.

2. Öppna det projekt som du önskar koppla på integration mot MOBA Xsite Manage.

3. Gå till modulen Connect.

4. Klicka på Lägg till integration.

5. I dialogen visas de integrationer som finns möjliga att koppla på via SkyMap Connect. Lägg till integrationen Xsite Manage.

6. Första gången en integration läggs till i ett projekt i företaget får du frågan om att beställa SkyMap Connect. För att aktivera SkyMap Connect i projektet krävs en tilläggslicens i företaget. Har ni redan en aktiv licens är det bara att fortsätta.

Har ni inte en aktiv licens innebär beställning att ni lägger till tjänsten och accepterar villkoren. Kontakta SkyMap support vid frågor.

7. Godkänn villkoren och klicka på Beställ.

8. Integrationen Xsite Manage har nu lagts till och visas till vänster i listan över integrationer i projektet.
    Du behöver nu koppla ihop projektet med motsvarande projekt i Xsite Manage. Det gör du genom att logga in på https://xsitemanage.com/ och från motsvarande projekt kopiera webbadressen när du står i Data management med (Ctrl + c).
    Har du inget projekt i Xsite Manage måste det skapas först för att koppla ihop med SkyMap Portal.

9. Gå tillbaka till SkyMap Portal och klistra in länken med (Ctrl + v) vid fältet Länk till projektet.

10. Klicka på Aktivera integration.

11. Verifiera dig som Xsite Manage-användare genom att logga in via inloggningsdialogen till Xsite Manage.

12. Vid en lyckad inloggning kommer du tillbaka till SkyMap Portal med information att projekten är kopplade. Här ser du även datum för aktivering av integrationen samt länk till projektet i Xsite Manage.

13. Efter en aktivering av integrationen mot Xsite Manage behöver du nu koppla en rotmapp till Connect i SkyMap-projektets Filhanterare. Den kopplade rotmappen används som huvudmapp för synkronisering av filer och mappar mellan plattformarna.

14. För att föra över filer från SkyMap till Xsite Manage laddar du upp filer i kopplad rotmapp till Connect. På så sätt synkroniseras filerna över och blir åtkomliga i anslutna maskiner i Xsite. Laddas filer upp eller skapas mappar i Xsite Manage synkroniseras dessa ner till SkyMap. Laddas samma fil upp i SkyMap igen med samma namn ersätts filen i Xsite Manage. Görs motsvarande ifrån Xsite Manage skapas en ny version av filen.

Värt att känna till är att raderas filer i Xsite Manage raderas filerna i SkyMap, dock inte om radering sker i SkyMap så raderas inte motsvarande objekt i Xsite Manage.

15. För maskinister som använder LandNova via Xsite Manage kan nu filer skickas från SkyMaps Filhanterare direkt till produktion. Lika så kan du i SkyView via As-built hämta hem inmätningar från kopplade maskiner till projektet.