Overvågning af regler

Smartplan holder øje med, om dine regler bliver overholdt

Opdateret over en uge siden

Når du har gemt dine regler, begynder Smartplan at holde øje med dem for dig. I højre side, lige over den grønne knap, hvor du frigiver din vagtplan, finder du Assistentens overvågning af dine regler.

Her skriver Assistenten, hvor mange regelbrud, som du eventuelt har. Assistentens overvågning kan se ud på tre forskellige måder:

Hver gang du laver ændringer til din vagtplan, vil Assistenten begynde at tjekke, om der er regelbrud.

Hvis der er regelbrud, kan du trykke på “Vis”, og så hjælper Assistenten dig med at finde fejlen og giver dig årsagen til fejlen. Når du trykker på et af regelbruddene vil Smartplan vise dig hvor i vagtplan, at regelbruddet opstår:

Her kan du se, at der er overtrådt 3 regelbrud for Hanne. Når du klikker på et af regelbrudene, scroller Smartplan hen til dagen eller ugen og markerer fejlen med rødt.

I dette tilfælde kan alle 5 regelbrud løses ved at ændre i opsætningen af reglerne for medarbejderne. Du kan finde reglerne ved at trykke på "Opsæt og se regler", som ses under Assistenten.

Der er forskel på regelbrud og konflikter. Regelbrud relaterer sig til de regler, som du har lavet for dine forskellige medarbejdere, eksempelvis "Max antal timer pr. dag", "Giv en fridag pr. weekendvagt" med videre. Konflikterne relaterer sig derimod til, hvis du forsøger at tildele en medarbejder en vagt i et tidsrum, hvor vedkommende allerede arbejder. Her vil systemet melde om en konflikt:

Du kan læse mere om, hvordan du undgår konflikter i denne guide: https://intercom.help/smartplan/da/articles/3398657-undga-konflikter

Det er muligt at frigive en vagtplan trods regelbrud.