Guide til Smartplan Stempelur
Stempel ind og ud via pc eller tablet

Når dine medarbejdere skal stemple ind og ud på arbejdspladsen.

Mette Østerbye avatar
Skrevet af Mette Østerbye
Opdateret over en uge siden

I denne artikel gennemgår vi, hvordan du kan lade dine medarbejdere stemple ind og ud via en enhed på arbejdspladsen. Du kan læse mere om:

Sådan kommer I i gang med at bruge stempeluret

For at få adgang til stempeluret skal administratorer finde linket og den 6-cifrede kode til stempeluret inde i "Indstillinger" -> "Smartplan Indstillinger" -> "Smartplan Stempelur".

For at åbne stempeluret skal du trykke på linket. Efter du har trykket på linket, vil stempeluret bede dig om at indtaste den 6-cifrede kode. Når det er gjort, er stempeluret klar til brug.

I kan stemple ind og ud både via pc, tablet og mobil. Du kan læse om, hvordan medarbejdere stempler ind via Smartplans app her: Stempel ind og ud via mobilappen

Sådan stempler du ind og ud via pc eller tablet

Når stempeluret er åbnet, skal dine medarbejdere stemple ind og ud ved at trykke på deres navn. De vil blive bedt om at indtaste en personlig 4-cifret kode. Den kan de få tilsendt ved at klikke på linket nederst på siden.

Når den 4-cifrede kode er indtastet, skal de vælge den vagt, som de vil stemple ind på og trykke "Stempel ind", og så er medarbejderen stemplet ind. Det er samme fremgangsmåde, når medarbejderen skal stemple ud.

Når medarbejderen stempler ud, kan de også skrive en kommentar, hvis det er nødvendigt. Hvis en medarbejder for eksempel stempler ud før planlagt, kan der knyttes en kommentar til, hvorfor dette er tilfældet.

Hvis dine medarbejdere har en ikke-betalt pause, kan du indstille stempeluret, så medarbejderne skal angive deres pause via stempeluret. Stempeluret kan enten indstilles, så de stempler til pause i løbet af dagen, eller at de angiver pausen i forbindelse med, at de stempler ud. Hvis de har betalte pauser, skal de blot lade være med at stemple til pause, da pauser automatisk fratrækkes medarbejdernes timer i "Timer og løn".

Det er også muligt at oprette vagter direkte via stempeluret. Det kan eksempelvis være, at du ikke har en fast vagtplan, så medarbejderne selv skal oprette deres vagter, som du så efterfølgende har mulighed for at godkende eller rette.

Du kan læse om, hvordan du opretter vagter via stempeluret her: Sådan opretter du vagter via stempeluret

Sådan finder du medarbejdernes ind- og udstemplingstider

Medarbejdernes ind- og udstemplingstider kan ses i fanen "Timer og løn". Her kan du få en oversigt over dine medarbejderes mødetider og godkende dem.

På billedet her kan du se et eksempel på, hvordan du ser medarbejdernes timer:

Medarbejderen har her ændret sin mødetid i forhold til vagtplanen og derfor er mødetiden vist med rød skrift. Ifølge vagtplanen skulle medarbejderen nemlig være på arbejde fra 07.30-15.00, men medarbejderen har kun arbejdet fra kl. 13.15-14.50. I højre side kan du godkende medarbejdernes rettelser. Hvis medarbejderne selv opretter vagter, vil du også kunne godkende eller rette dem her.

I timeoversigten er det muligt at få flere detaljer om rettelserne af en vagt. Det kan du få ved at trykke på den ændrede mødetid.

I aktivitetsloggen kan du se ændringerne for en vagt, og hvem der har lavet hvilke ændringer. På billedet ovenfor ses det, at medarbejderen selv stemplede ind kl. 13.15 og stemplede ud igen 14.50.

Medarbejderens mødetid kan rettes til af medarbejderen selv eller en administrator, og så vil det også fremgå i aktivitetsloggen - både hvornår det blev rettet og af hvem.

Sådan tilpasser du stempeluret til jeres behov

Det kan være forskelligt fra virksomhed til virksomhed, hvordan stempeluret skal indstilles. Derfor er det muligt at bestemme:
- hvem der manuelt må rette i mødetid.
- hvorvidt der skal angives pause for vagten
- om timer ved indstempling før planlagt tid skal tælles med.
- om timer ved udstempling efter planlagt tid skal tælles med.
- om medarbejdere skal have timer ved manglende indstempling
- om ind- og udstemplet tider skal godkendes automatisk.

Du finder indstillingerne til stempeluret samme sted som linket og den 6-cifrede kode inde i "Indstillinger" -> "Smartplan Indstillinger" -> "Smartplan Stempelur".

Hvis I ikke ønsker at bruge stempeluret via en pc eller tablet, kan I vælge at lade medarbejderne stemple ind og ud via deres Smartplan app i stedet. Det kan du læse meget mere om i denne artikel.