FAQ
Annet
Backup - hva gjør Spoortz, hva kan vi gjøre?

Kan jeg ta egen backup? Hva er Spoortz sine backup-rutiner?

Oppdatert over en uke siden

I Spoortz har vi nå oppdatert våre egne backup rutiner for en tryggere klubbhverdag for våre kunder:

1. Vi bruker nå skybasert backup via Google.

2. Det taes lokale snapshots av databasen for hurtig restore.

3. Snapshots sendes daglig til en ekstern server.

Kan man ta en egen backup av medlemsregister og annen informasjon som man finner i webløsningen? Svaret på dette er ja. På noe.

1. Personaliarapporten i Excel:
    Om man laster ned denne listen har man ALL tilgjengelig informasjon som går på medlemsregister - kontaktinformasjon, lagstilkntyning, rolle i systemet, og annen informasjon. Har man lastet ned denne etter å ha gjort store endringer har man en god kopi av medlemsdatabasen.

2. Fakturarapporter:
    Dersom man går inn som økonomiansvarlig, til menypunktet Fakturering og Faktura kan du finne giroen du har opprettet til høyre. Trykk inn på de to hodene, deretter Volumutsendelse. Skroll ned på siden og last ned oversikten i sin helhet til Excel. Nå har du en kopi av faktureringsbildet på den gitte datoen du har gjort endringer eller etter at det har kommet inn mange betalinger.

3. Bilag OCR, Bilag Kort/Vipps:
    Last ned billagene minst en gang i måneden. Følg opp dette månedlig for en god rutine som regnskapsloven anbefaler.

Nyheter og innhold på hjemmesiden har vi ingen mulighet for å reigstrere på samme måte som personaliarapport og fakturarapport. Og lar seg ikke kopiere ved å hente rapporter slik som beskrevet. Alternativet her vil være å ha nyhetssaker liggende i kopier på Word lokalt på PC.