Inställningar - Skapa ny bana

Hur man skapar en ny bana

Henrik Ahlin avatar
Skrivet av Henrik Ahlin
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Skapa bana

1. Gå in på inställningar uppe i högra hörnet

2. Välj skapa golfbana under inställningar

3. Välj Golfklubb under Skapa golfbana

4. Information i appen

• Beskrivning,  fyll i det du önskar ska synas om banan i appen

• Visa dagar, med en siffra som tex 365 om du önskar att visa starttider 365 dagar framåt i appen. Notera att det inte sker med automatik utan beror på hur långt fram det finns starttidsperioder

• Speciell beskrivning, kan du lämna tomt

• Kort anpassad beskrivning, kan du lämna tomt

• Bokningsinformation, fyll i den bokningsinformation du önskar ska synas i appen

5. Latitude och longitude fyller ett flertal funktioner som tex att banan ska synas i appen utifrån hur nära man är, möjlighet till automatisk ankomstregistrering, sökning på karta mm

För att hitta koordinaten till er bana så kan du söka på: https://rl.se/hitta-plats

6. Juniorrabatt, aktiveras här och gäller upp tom 21 år

7. Apprabatt, innebär att bokningar skapade och betalda genom appen blir till ett lägre pris. Tex så kan ni erbjuda 5% lägre pris genom appen för att få fler att använda tjänsten vilket tar bort en hel del administration kring bokning och betalning på plats.

8. Aktiv, väljer om banan är aktiv i appen

9. Speciell beskrivning, väljer vilken information som ska synas i appen

10. Använd dynamisk prissättning, ska aktiveras för att priser ska synas och det ska gå att boka

11. Aktivera ankomstregistrering för spelare i appen utanför klubbens öppetider, här väljer du om spelaren ska ankomstregistrera sig i appen utanför receptionens öppettider. Öppettiderna ställer du in under Inställningar > Golfklubb

12. Aktivera automatisk avbokning av obetalda bokningar i appen, den här funktionen ska du aktivera för att betalning i appen ska fungera

13. Aktivera tilägg av anonyma spelare i bokningen, här möjliggör du att bokaren kan lägga till oidentifierade/anonyma spelare i bokningen

14. Aktivera möjligheten för spelare att betala en bokning på plats, ger spelaren en möjlighet att betal på plats ifall de tex har en greenfee check

15. Startidskälla, väljer var starttiderna hämtas ifrån. Här väljer du Sweetspot och sedan aktiverar du starttidsperioder under Inställningar > Redigera starttider

16. Bokningstyp, här väljer du Sweetspot

Kan vi förbättra artikeln eller önskar du support så skriv till oss via chatten.

Tillbaka till artiklar gällande "Inställningar".