Vouchers
Skapa voucher - globala och unika

Denna instruktion visar hur du skapar nya vouchers och lägger dom på spelare. Både globala och unika koder beskrivs här med.

Ola Zettervall avatar
Skrivet av Ola Zettervall
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Denna instruktion består av två delar, först en instruktionsvideo och sedan en i beskrivande text.

INSTRUKTIONSVIDEO

Lägg in embedded film till youtube här

INSTRUKTION I TEXT

• Gå till Vouchers

• Tryck på Skapa nytt

Skapa voucher

• Namn
    Detta namnet kommer synas för spelare när de lägger till och använder vouchern i en bokning.

• Giltig från
    Från vilket datum vouchern ska kunna användas i en bokning. Valbar inställning.

• Giltig till
    Till vilket datum vouchern ska kunna användas i en bokning. Valbar inställning.

• Inkluderade banor
    Vilka banor som vouchern ska gälla på.

• Rabatt
    Rabatt i procent på bokningen för spelaren som använder vouchern.

• Användningar
    Hur många gånger en voucher kan användas efter att den blivit tillagd på en spelares konto.

• Voucher kodtyp
    Global

Denna kodtyp kan läggas till på obegränsat antal spelares konto, men bara en gång per spelare
    Unik
    Denna kodtyp kan bara läggas till på en spelares konto en gång. Man kan genera flera unika koder på en voucher för att kunna ge ut samma voucher till flera spelare, men med olika koder.

• Voucherkod
    Endast tillgänglig om voucher kodtyp är Global. Man kan skriva in valfri kod eller generera en kod. Koden måste vara unik och kan inte finnas på någon annan voucher (gäller för alla golfklubbar i systemet). Har en golfklubb redan tagit koden "xyz" t.ex. så kan inte denna kod användas på en voucher på en annan golfklubb. Rekommendation är att skriva egna koder enligt principen "{{golfklubb}}-{{vouchernamn}}". Som exempel så skulle en voucher för Sweetspot GK som ger rabatt under juni månad kunna heta "sweetspot-juni2020"

Unika koder
När man skapar en voucher med kodtyp Unik så kan man skapa flera unika koder för samma voucher.

• Välj fliken Koder

• Tryck på Generera ny kod

• Nu läggs en ny kod till i listan av unika koder

• I kolumnen Kod finns den unika koden som kan tilldelas till en spelares konto

• I kolumnen Tilldelad kan man se om koden har lagts till på en spelares konto. Är det ett "-" i kolumnen är den ej ännu tilldelad. Är den tilldelad syns spelarens namn i kolumnen och den kan ej läggas till på en annan spelares konto.