Bokningar
Betalningsflöde - Android & Iphone (iOS)

Instruktionen beskriver de olika stegen i Sweetspot appens betalningsflöde (betala, kortbetalning)

Ola Zettervall avatar
Skrivet av Ola Zettervall
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Information kring betalning i appen och mer specifikt betalningsflödet på Android.
Vi får ibland in rapporter om att det inte "fungerar" att betala. Vilket kan bero på flera olika anledningar, men ett av dom är att man inte följer det "korrekta" flödet på Android.

Korrekt flöde på Android telefoner:

1. Påbörja betalning

2. Appen för webbläsaren öppnas och man får information om att man ska starta bank-id

3. Gå till bank-id och verifiera betalning

4. Gå tillbaka till appen för webbläsaren (inte till Sweetspot-appen)

5. Tryck på knappen "Tillbaka till appen"

6. Sweetspot appen öppnas och betalning genomförs

Felaktigt flöde på Android:

Man initierar en betalning i appen
Man får information om att man ska öppna bank-id
Detta steg skiljer sig mellan Android och iOS. På iOS får man denna information direkt i appen, men på Android öppnas appen för webbläsaren upp sig separat och där får man denna information.
Man öppnar upp Bank-id och verifierar betalningen.
Man går tillbaka till Sweetspot appen direkt utan att gå till appen för webbläsaren och man får meddelandet att "Betalning misslyckades".

Detta beror på att man först måste gå tillbaka till appen för webbläsaren och trycka på en knapp för att genomföra betalningen, då det är därifrån som betalningsförfrågan till bank-id utfördes ifrån. På iOS öppnas istället webbläsarfönstret direkt i appen.