Webbokning - logga in och boka starttid

Denna artikel beskriver hur du loggar in, bokar & betalar en starttid via webbokningen.

Ola Zettervall avatar
Skrivet av Ola Zettervall
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Förutsättning:

• Att du använder Google Chrome som webbläsare.

• Att golfklubben som du vill boka på har aktiverat funktionen webbokning.

• Du behöver ha ett Sweetspot-konto registrerat, för att kunna logga in. Det kan du ha skapat via Sweetspots mobil-app eller via Sweetspot webbokning.

• Golfbilar går att boka ifall golfklubben har aktiverat den funktionen och om det finns bilar tillgängliga.

Begränsningar i denna BETA version:

• Det går enbart att boka in andra via golf-id (fler sätt kommer längre fram)

• Du får enbart bokningsbekräftelse till din e-postadress, inte på skärmen.
    Verifiera genom att du har en "Avboka" knapp, istället för en "Boka" knapp. Du kan se din bokning genom att gå tillbaka till starttidsschemat och kolla att din tid är markerad i grönt och har texten "min bokning".

Här finns en film som visar hur man skapar ett konto och hur man bokar en tid:

Så här gör du:

1. Tryck på knappen "Logga in/Skapa konto" högst upp i högra hörnet.

2. Skriv in ditt kontonamn (= e-postadress)

3. Skriv in ditt lösenord

4. Tryck på logga in (se bilden nedan).

5. Nu får du upp sidan där du kan välja vilken, bana, vilket datum och vilken tid du vill spela på.

6. Klicka på den önskade starttiden (i bilden ovan så är alla tider lediga. Hade det varit fullbokade hade cirklarna varit svarta).

7. Då öppnas tiden upp enligt nedan:

8. Lägg till medspelare med hjälp av deras golf-id (det är det enda sättet att lägga till spelare i denna BETA version av webbokningen. Vi kommer längre fram kunna lägga till spelare via tex funktionen golfvänner.)

9. Tryck på knappen "Lägg till".

10. Golfbil - kan du välja att lägga till om du trycker på knappen "+Golfbil"

11. Tryck på knappen "Boka" när du är redo.

12. Om du har fyllt bokningen med något som ska betalas, kommer du nu få upp en pop-up för att välja "Betalningsmetod".

13. Slutför betalningen antingen via kortbetalning ("Betala på plats" kan vissa golfklubbar ha aktiverat som alternativ)

14. Nu är bokningen klar. E-post bekräftelse går ut till de inbokade. För att verifiera bokningen i webbokningen, säkerställ att du har en "Avboka" knapp (se bilden nedan.

15. Ytterligare verifiering kan du göra genom att gå tillbaka till starttidsschemat och kolla in att din starttid är grönmarkerad och att det står "Din bokning".