Samenvatting van bestellingen maken

Bekijk bestellingen per verkoper, artikel, levermoment...

Lukas Van Orshoven avatar
Geschreven door Lukas Van Orshoven
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je verkoop is succesvol verlopen en je hebt het geld op je rekening ontvangen. Super! Nu dien je enkel de bestellingen nog te verdelen.

In dit artikel leer je hoe je de bestellingen kan samenvatten per verkoper, artikel, levermoment... Je kan dit rechtstreeks in het dashboard doen, of Microsoft Excel of Google Sheets gebruiken als je meer flexibiliteit wil.

In het dashboard

Onder Bestellingen kan je eenvoudig zelf een samenvatting (draaitabel) van je bestelling maken. Klik op het tabel-icoontje om de bestellingen samen te vatten die aan je filters voldoen.

Vervolgens kan je links de velden aanvinken waarop je wil groeperen, en ze in de volgorde slepen die je wenst.

Bijvoorbeeld: wil je de totale bestelde hoeveelheden zijn per verkoper? Vink dan enkel "Verkoper" aan. Wil je ook een lijstje van bestellingen per verkoper zien? Vink dan ook "Naam" aan en sleep het onder "Verkoper".

Als je de juiste configuratie hebt gekozen, kan je de samenvatting afdrukken of kopiëren. Dat laatste is handig om de tabel bijvoorbeeld te copy-pasten naar Word of Excel.

ℹ️ Extra formuliervelden zoals telefoonnummer of andere vrije tekstvelden, worden automatisch omgezet naar hoofdletters zonder speciale tekens. Als je bijvoorbeeld een formulierveld "Verkoper" hebt, dan zullen "Valérie" en "valerie" samen worden gebundeld onder "VALERIE".

💡 Tip: wil je bepaalde bestellingen uit je resultaten filteren? Pas je filters aan voor je op de knop "Samenvatten" klikt, of selecteer enkel de bestellingen die je wil met de selectievakjes. Enkel deze bestellingen zullen opgenomen zijn in de tabel.

Met Excel

Wil je graag meer flexibiliteit? Dan kan je ook een draaitabel maken startende van de Excel-export. Hoe je dat doet, legt Lukas uit in volgend filmpje.

We gebruiken in dit voorbeeld een draaitabel in Microsoft Excel.

1. Exporteer je bestellingen naar Excel

2. Open het bestand in Microsoft Excel

3. Selecteer alle gegevens en klik op Invoegen > Draaitabel

4. Duid de gegevens waarop je wil samenvatten aan als "draaitabelvelden"