Ekonomi
Ändra fakturasätt/betalmetod
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Allmänt om fakturor

Fakturor skickas normalt via e-post till den e-postadress som står som huvudkontakt i kundregistret. Har man valt e-postfaktura till en annan adress så skickas faktura även dit. Man kan ha max två extra kontakter som tar emot fakturor (ny begränsning sen nov 2020).

De kunder som har pappersfaktura får en sådan skickad med post. Dessa tar vi ut fakturaavgift för, den slipper man då man valt e-postfaktura eller e-faktura.

Påminnelser

Klicka här för att läsa om betalningar och påminnelser

Hur gör jag då för att ändra fakturasätt/betalningsmetod?

1. Logga in i kundzonen (https://my.vaia.cloud/), om du inte gjort det tidigare så använd den e-postadress som fått meddelandet och om du inte kan lösenordet så välj glömt-lösenord för att få ett mail där man får välja ett nytt.

2. Uppe till höger vid profil-knappen finns en pil, klicka på den för att se menyn och välj Mina uppgifter

3. En bit ned under rubriken Ytterligare Information hittar du inställningar för fakturareferens, leveranssätt, samlingsfaktura, hantering av kreditfakturor, språk och om du vill ha e-post om nyttjande.

4. Via vänstermenyns Hantera kontakter kan du lägga upp flera adresser, tex om fakturan även ska till annan mottagare, tex skanningstjänst.