FTP-inställningar
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Detta gäller endast webbplatser i vår Windowsmiljö!

När du ska ladda upp filer till din webbplats (speciellt första gången) så använder du FTP. Det finns ett antal olika FTP-klienter, som kan ha lite olika utseende och inställningar.

FTP-inställningar mot VAIA's Windowsserver

1. Protokoll och kryptering: FTP eller så väljer du FTPS med explicit kryptering

2. Värdnamn/server: IP-adressen för din webbplats. Om du har DNS-zonen hos oss så kan du normalt även använda ftp.mydomain.something

3. Portnr: 21

4. Användarnamn/user: FTP-användarnamnet

5. Lösenord: FTP-användarens lösenord

6. Klienten ska vara inställd på "passivt läge"

7. Anslut mot mindomän.se (alltså inte "mindomän.se" utan det domännamn som sidan använder)

Mappa upp enhet via Utforskaren

För att mappa upp en enhet i Utforskaren så måste du även kolla inställningarna för Internet. Detta gör du via datorns Kontrollpanelen --> Internetalternativ --> Avancerat (skrolla ned till under Webbsökning) där det INTE ska finnas något kryss vid Använd passiv FTP: