Delad Windows-hosting
Skapa ny MySQL-databas och användare
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

OBS - gäller endast webbplatser i vår windowsmiljö (gamla kontrollpanelen)

Så här gör du för att skapa en ny MySQL-databas och en ny användare som kopplas till databasen.

Logga in till kundzonen och navigera dig till kontrollpanelen.

1. Klicka på MySQL under Databases

2. Sen kan man välja två vägar - först skapa databas och sen en användare som kopplas till databasen - eller så tvärt om

3. Klicka på Create Database och skriv in önskat namn på databasen. Om du redan har en användare som ska kopplas till den så kryssar du i användaren i Users-listan nedanför. Klicka på Save för att spara så att databasen skapas.

4. Klicka på Create User

5. Välj användarnamn och skriv in önskat lösenord två gånger. Kryssa sen i vilken/vilka databaser som denna användare ska ha tillgång till.