E-post
E-postservern svarade med okänd hälsning
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Om du inte kan hämta eller skicka mail och får ett felmeddelande av typen ”Servern svarade med en okänd hälsning” så beror detta sannolikt på att ditt IP-nummer (oftast på din router i ditt nät) har blivit bannlyst temporärt för att skicka e-post. Bannlysningen gäller i 40 minuter. Om ni har flera datorer eller enheter som sitter bakom samma router betyder det att ALLA kommer att få problem med sin e-post tills ni hittat den enheten eller klienten som är felkonfigurerad, och rättat till felet.

Vad gör man åt detta då, hur fixar man det?
Jo. Oftast beror detta på att man inte kryssat i eller aktiverat SMTP-autentisering. Aktivera detta på alla klienter som skickar mail via VAIAs e-postserver. Om du inte gör detta så låses din IP-adress. Klicka här för att se vad du ska ändra.