Alla samlingarE-post
Min e-post kommer inte fram till mottagaren
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur kan man felsöka om man skickat e-post utan att få något slags felmeddelande och mottagaren säger att det inte kommit fram?

All e-post som skickas via vår e-postserver passerar vårt spamfilter och i det kan man se om vår e-postserver lyckats leverera meddelandet eller inte. Läs mer här

Om du skickar e-post genom en nyhetsbrevsfunktion eller massmail (bulk) via tex din hemsida genom våra servrar, se till att autentisera dig med användarnamn och lösenord mot ett befintligt konto i din domän. Om du inte gör det kommer dina bulkmail att gå ut genom några andra IP-adresser, vilka kan ha sämre rykte och finnas temporärt i olika blocklistor på nätet.

1. Kolla skräpkorgen - om mottagarens e-postserver tagit emot det så kan det ändå hamna i denna mapp - beroende på t.ex. spamfilter hos e-postservern eller i mottagarens konto eller e-postprogram

2. Vitlistning - be mottagaren att vitlista din domän eller e-postadress så att dina meddelanden alltid släpps igenom

3. Utformning av epost - spamfilter tittar på flera olika parametrar och det är inte alltid så lätt att förstå vad som gör att det "slår till" och stoppar eller skräppostmarkerar meddelanden

Några tips som kan hjälpa till för att de inte ska stoppas som spam:

• Undvik superkort (eller helt tomt) ärende (dvs: skriv nåt riktigt)

• Skriv inte hela meddelandet i ämnesraden och lämna själva meddelandedelen tomt

• Undvik länkar i innehållet

• Undvik HTML-signatur

• Kontrollera SPF-poster i DNS-zonen (läs mer här eller kontakta vår support om du inte vet vad detta är)

Om man söker på nätet så finns flera sidor med tips och trix, här är några:

Leveransproblem?

Får du många utskick som hamnar in mottagares spamfoldrar eller inte kommer fram kan du använda Newsletters spam test by mail-tester.com för att undersöka problemet närmare.