VAIA.Cloud
DNS-pekning mot webbplats i Vaia Cloud

Detta gäller webbplatser i Vaia Cloud

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I kundzonen, inne på tjänsten, hittar man alla anslutningsuppgifter som t.ex. DNS-poster:

1. Logga in kundzonen, gå in på tjänsten där webbplatsen ligger

2. Klicka på små punkterna längst ut till höger för webbplatsen och sen Manage

3. Gå in på Domains

4. Under FAQ's hittar du Get started with domains, klicka på plusset till höger för att se info

Dessa uppgifter behövs för att peka både domännamn.tld och www.domännamn.tld till VAIA cloud. Kopiera dom in i anteckningar eller notera dessa pekare.

Sen, logga in i din DNS-zon, antingen hos oss eller hos din DNS-leverantör

Om du redan har ett CNAME som heter www kan du redigera det, annars skapa ett nytt. I fältet namn/name lägger du in www och i fältet data lägger du in exempelvis www.se.vkube.cloud. eller www.a.vaia.cloud. (det som står under Get started with domains)

Samma för A-pekarna, finns det redan en A-pekare kan du redigera den, annars skapa nya. Fältet namn/name skall vara tomt, i fältet data stoppar du in en av de A-pekare som står under Get started with domains

Repetera tills du har tre A-pekare.

Kom ihåg att ompekningar tar ett tag innan de slår igenom, hur lång tid det tar beror på olika omständigheter, men det ofta inte mer än två timmar om nu inte TTL (Time To Live, dvs livslängden på DNS-posten) är högre/längre.

Om du inte lagt in domänerna på din webbplats är det dags att göra det nu.
Se Knyta domän till webbplats för vidare instruktioner.