E-post
Skapa en alternativ e-postadress
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Kunder kontaktar oss av och till och har problem att komma åt sin e-post. Detta händer oftast när en gammal telefon, padda eller dator ska bytas ut till en ny. Det kan också vara inför semestern, man vill sätta ett semestermeddelande. Då behövs det framförallt en viktig sak, ett lösenord.

Väldigt många är jätteduktiga och knappar in lösenordet i sin e-postklient för att sedan helt enkelt glömma bort det. Ur en säkerhetsaspekt är detta förfaringssätt utmärkt, ur praktisk synpunkt är det onekligen jobbigt. Har man inget lösenord så kan man inte komma åt sin e-post, så enkelt är det. I dagens värld klarar man sig inte utan lösenord, och ett av dina viktigaste lösenord är just det till din e-post. Se till att spara det på ett säkert ställe så att du kan plocka fram det när det behövs!

Glömt lösenordet!

Men åter tillbaka till dig som faktiskt har glömt lösenordet till din e-postadress. Vad kan man göra åt detta?

Ja, sedan ganska långt tillbaka så kan vi inte se ditt lösenord i klartext. Så, du kan inte ringa till oss (och heller inte mejla förstås från det berörda kontot) och be oss skicka det gamla lösenordet till dig på nytt på ett eller annat sätt. Det är heller inte speciellt enkelt heller för dig att ringa till oss och be muntligen om ett nytt lösenord. Vi vet ju inte att du är du, eller din granne eller kollega som vill jäklas. Du har nu två alternativ att fixa det här på:

1. Logga in i kundzonen och byt lösenordet i kontrollpanelen LÄS MER HÄR

2. Skicka inloggningsuppgifter till en alternativ e-postadress

Punkt 1 förutsätter förstås att du har inlogget till vår kundzon, eller att det konto som är kopplat till kundzonen är tillgängligt så du kan logga in med det. I det här inlägget fokuserar vi istället på punkt 2, inloggningsuppgifter till en alternativ e-postadress.

Hur skapar man en alternativ e-postadress till sin e-post?

Ja, det här är någonting vi varmt rekommenderar alla kunder att fixa! Om du kommer åt din webbmail, fixa detta redan idag. Då kommer du ha igen det den gången du glömt ditt lösenord, eller då du byter telefon eller liknande och upptäckt du glömt ditt e-postlösen!

INNAN du glömt ditt lösenord, tex NU IDAG, logga in på din webbmail här

Väl inloggad, klicka på figuren längst uppe till höger som gestaltar din användare, och längst ned klickar du på Alternativ och sen fliken Konton:

Skriv in den alternativa e-postadressen. Notera att det står ”Används för återställning av lösenord”. Ange här en ANNAN e-postadress än det konto du jobbar med. Det kan vara din närmsta kollegas adress, eller din chefs eller att ni bestämmer er för att ha ett separat speciellt konto för återställning av lösenord som er IT-avdelning administrerar. Som privatperson har du kanske någon annan e-postadress du kan ange? Klicka på OK för att SPARA.

Nu när du har en alternativ e-postadress så kan en återställningsfunktion aktiveras och skickas till den här e-postadressen. I framtiden kan du använda Har du glömt-länken på webbmailens inloggningssida för att få instruktioner med hur du återställer ditt lösenord.

Så, varför inte fixa det här på en gång medan du kommer ihåg ditt lösenord? Lycka till!!