VAIA.Cloud
Skapa omdirigering från en specifik domän till en viss undersida
Skapa omdirigering från en specifik domän till en viss undersida
Christina Jönsson avatar
Skrivet av Christina Jönsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Fixa så att en domän dirigerar om (gör "redirect") och tar besökaren vidare till en specifik underkatalog på webbplatsen.

Detta förutsätter att du har kopplat din domän till din webbsite/pod för att det ska fungera. Lämpligt om man tex har flera domäner kopplade till samma webbplats, men vissa/olika domäner (eller subdomäner) ska dirigera om till en specifik undersida.

1. Logga in i kundzonen och gå till din VAIA.cloudtjänst där webbplatsen ligger

2. Välj din site/pod

3. Välj Tools -> Redirect Rules

4. Klicka på Create New Redirect Rule

5. Ge regeln ett namn (beskrivning så att du själv förstår vad den gör)

6. Knappa in Request URI t.ex mydomain.com

7. Knappa in New Target URI var besökaren ska landa t.ex mydomain.com/underwebb

8. Ange under Redirect Type om den ska vara permanent eller temporär

9. Klicka på Add Redirect Rule

10. Glöm inte att starta om din pod för att slutföra din omdirigeringsregel