VAIA.Cloud
Dirigera om via DNS-zonen
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Skapa en omdirigering via DNS-zonen hos VAIA när landningsdomänen ligger utanför VAIA.cloud

Det här gäller alltså om domänen (som ska dirigeras om) har sin DNS-zon i Vaia Cloud, men den webbsida som den ska dirigeras till ligger någon annanstans, dvs det går inte att dirigera om via en webbplats i Vaia Cloud.

1. Logga in i kundzonen

2. Välj Domäner -> Mina zoner

3. Välj domänen du vill göra omdirigering från (redirect)

4. Bläddra ner till rubriken HTTPS Omdirigeringar

5. Tryck på knappen Lägg till omdirigering

6. Ange det som ska stå före ditt domännamn t.ex newsite (lämna tomt om du vill dirigera om hela domänen) i rutan När man surfar till

7. Ange var besökaren ska landa under Dirigera om till, t.ex https://myotherdomain.com/test/

8. Till sist, ange om det är en permanent eller temporär dirigering

9. Spara genom att klicka på Lägg till omdirigering

10. Klart!